Lefkas - The story

Måndag 15 juni
Hann med att gå på ännu en kurs på nya jobbet på förmiddagen. Sedan snabbt hem för att packa det sista. Var så himla förkyld så att jag ett tag funderade på att stanna hemma istället och strunta i Grekland men så blev det såklart inte. På eftermiddagen tog jag, Viktor och Katarina flygbussen till Landvetter. (Efter att först ha skojat om att vi istället skulle gått på Tranemo-bussen som åkte förbi). På flygplatsen mötte vi upp mamma, pappa, Malin och Mikael. Vi landade på Preveza's flygplats på Greklands fastland vid halv tio på kvällen. Buss tog oss ut till ön Lefkas, ön ligger så nära fastlandet så det är broförbindelse. Hotellet var hur fint som helst och vi firade semestern med en martini på balkongen.
 


Malin höll på att få med sig Stella i packningen!

Utsikt över hotellområdet från min, Viktors och Kattas balkong.


Tisdag 16 juni
Blev såklart stranden för hela slanten idag! Var ute allihopa och åt på mysig restaurang på kvällen.


 


På väg ner till strandpromenaden.



 








Onsdag 17 juni
Idag hade vi bokat en heldagstur till havs på en stor båt vid namn Makedonia Palace. Första stoppet var vid den underbart vackra stranden Porto Katsiki på andra sidan Lefkas. Blev tyvärr ett ganska kort stopp men vi hann med ett dopp i det turkosa havet samt plocka lite vackra stenar på stranden. Båten tog oss sedan vidare till grannön Kefalonia och den urmysiga lilla orten Fiskardo. Ölen vi tog på ett strandcafé satt inte fel om man säger så! Tredje destinationen på båtfärden var ytterligare en ö; Ithaka. Här blev det lunch på restaurang precis vid havet samt en liten rundvandring. Innan turen avslutades i Nidri på Lefkas igen stannade båten precis utanför ön Skorpios. Det blev bad direkt från båten, I like!




Södra spetsen på Lefkas. Är mer än nöjd med denna bild!


Fast det är Mikael som tar de riktigt bra bilderna... Fast så har han ju en liiiite grymmare kamera än mig.


Porto Katsiki, Lefkas.


Fiskardo, Kefalonia.


Kioni, Ithaka.


Kioni, Ithaka.




Grottan på ön Meganissi.


Badar från båten.


Torsdag 18 juni
Stranden igen denna dag.



Fredag 19 juni - Midsommarafton
Midsommarafton firades på de slingriga bergsvägarna och de underbara stränderna på Lefkas västra kust. Vi hade hyrt en bil och kom iväg rätt tidigt på morgonen. Stannade vid ett kloster uppe i bergen, väldigt vackert. Tog oss vidare till stranden Kathisma där vi låg och solade och badade i flera timmar. Åkte därefter vidare ner utmed Lefkas kust och gjorde ett snabbt stopp vid stranden Egremni som man bara kunde nå via braaaanta, lååånga trappor. Stranden och omgivningarna var det vackraste jag sett, mer behöver inte sägas.

Utanför ett kloster

Utanför klostret igen


Utsikt från vägen


Vi ska simma med vågen, haha! Observera Viktors och Mikaels exakt likadana pose :)






Utsikt ner mot stranden Egremni. Längre än såhär kom man inte med bil...


... så det var bara att börja gå nerför de branta trapporna.


En nergrävd Mikael :)


Varför åka till Thailand liksom?




Lördag 20 juni - Midsommardagen och pappa 50 år
Vi tänkte slängt pappa i poolen men hejdade oss vid närmare eftertanke när vi insåg att han nu nått den högst aktningsvärda åldern av 50 år. Han kanske inte hade överlevt tilltaget. Vi låg på stranden och göttade oss men gick hem till hotellet rätt tidigt för att göra oss iordning inför kvällen. Vi skålade med champagne på mammas och pappas rum innan vi gick till en restaurang vid havet. Maten var suberb, vilket resulterade i att vi rullade därifrån! Kyparen blev eld och lågor när han förstod att pappa fyllde 50 år, han fick husbandet att spela "happy birthday" och hämtade en megafon som han tyckte vi skulle sjunga i!













Söndag 21 juni
Jag, Malin och mamma och pappa gav oss iväg på en vandring till vattenfallet som låg tre kilometer från Nidri där vi bodde. Skönt att röra på sig lite trots värmen och vattenfallet var sevärt.

Vid vattenfallet





Världens sötaste hundvalp!

Tjuvbadade i poolen på natten...


Måndag 22 juni
Sista dagen på stranden. Planet gick inte hem förrän tio på kvällen. Som tur var skulle ju mamma och pappa stanna ytterligare en vecka så vi kunde ha kvar vår packning på deras rum och ha tillgång till toalett där. Sammanfattningsvis har veckan varit underbar!



Kommentarer
Postat av: Kristofer

Såg ut som en nice semester :) Är ni tillbaks i göteborg nu eller?

2009-07-17 @ 00:41:41
URL: http://erektionsproblem.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0