Hjulet snurrar men hamstern är död...

Usch vad hemsk jag är i rubriken men gillar verkligen uttrycket! Säger något om vår samtid också tycker jag... Har nu påbörjat praktikperiod 2 och är på barn- och ungdomshabiliteringen Lundbystrand, ute på Hisingen med andra ord. Ute på och ute på, låter som om Hisingen skulle ligga som en isolerad ö flera mil bort. Men det känns med en gång som om man åker långt bara för man passerar göta älv-bron... Trivs i alla fall jättebra men shit vad trött man är när man  kommer hem! Borde ha somnat för länge sen... Blir så mycket nya intryck och nya folk att hälsa på hela tiden. Igår åkte jag dessutom direkt från praktiken för att vara med i ett forskningsprojekt om minnet på psykologiska institutionen och idag åkte jag direkt från praktiken till studentvärdsmöte inne i stan. Så snacka om att hjulet snurrar fast hamstern är död...

Sedan har det blivit vinter också, vad man nu tycker om det. Gillar i alla fall inte mörkret men tills dess att jag skaffar mig mod och pengar nog för att flytta till Grekland/Spanien under vinterhalvåret återstår endast att härda ut. Finns ju alltid filmer att se, böcker att läsa, träningspass att gå på och en massa choklad att äta som kan vara en tröst!

I lördags var vi i Ullared (bussresa från Kviberg med Förtroenderådet) och det var himla skoj! På kvällen hade Emelie och Sanna maskeradfest, också väldigt skoj! Lite bilder från festen kommer här:





Up




Den här veckan smygstartar kursen "Undersökningsmetodik och statistik" innan vi ska ut på praktik igen nästa vecka. Kursen drar igång på riktigt eller vad man kan säga sedan i december. Efter dagens föreläsning, tentagenomgång och praktikuppföljning fikade jag med Sara och Johanna på centralen. Här hemma har jag sedan gått studentvärd, Björn var här en sväng (och fick en oralmotorisk och oralsensorisk bedömning av mig, ja jag börjar bli yrkesskadad...) och sedan har vi kikat på lite Prison Break och filmen Up (eller heter den Upp på svenska?). Den var hur som helst helt underbar! Skynda dig att se den om du inte redan gjort det!

Kom att tänka på en annan film jag såg för rätt länge sedan; "Burn after reading" med bl.a. Brad Pitt. På något sätt kom jag att tänka på den nu när jag sett "Up". Kanske därför att båda är smått galna berättelser och annorlunda filmer. Så ni som inte sett "Burn after reading" är härmed tipsade även om den!


Nu sova, imorgon handledning i professionellt förhållningssätt (låter proffsigt va?!) och träning med Amanada och Maria på kvällen, kanske en fika på det, fint fint :-)



 

 


To think about

Idag kom tidningen Amos i brevlådan (vi får den av Svenska Kyrkan i Göteborg) och jag läste ett intressant reportage från ett fängelse i USA där fångarna startat sin egen hospice (vårdavdelning för döende).

Ett brott är inte samma sak som personen som begått det. Bara en bild av hur deras liv, livsval och verklighet blev. Och givetvis verkligheten för deras offer. Men det säger ingenting om en fånges andra sidor: hans medmänsklighet, hans känsla för humanism och kärlek.

Sagt av Lori Waselchuck
Fotograf som hade tagit de gripande bilderna från "Angola" (eg. Louisiana State Penitentiary)

Tänkvärt...



RSS 2.0