Okej okej...

... så rolig kanske vintern ändå inte är när den orsakar förseningar i kollektivtrafiken. Igår var det totalt kaos med bara några spårvagnslinjer igång och det gick endast en vagn i halvtimmen. Så jag blev ofrivilligt fast i lägenheten hela dagen och missade träningen. Får se om jag lyckas ta mig dit nu ikväll...

Men det är vackert i alla fall med all snö, det kan väl ingen säga emot?!



Ullareeeeeeed!!





Ett vintrigt Göteborg


TRAPPORNA upp till vår ingång...


Korsvägen


Som en hyllning till Anja gör jag "sälen"



I'm loving it!





Fika med Marie

Idag hade vi först föreläsning och sedan efter lunch gruppdiskussion. Det blev en väldigt intressant diskussion utifrån det psykoanalytiska perspektivet (vi läser personlighetspsykologi nu), framförallt när vi kom in på homosexuella som gillar att suga på saker.... eeehhh?! ;) Detta var bara ett sidospår från den egentliga diskussionen och uttryckte inte på några sätt min eller mina gruppkamraters åsikt utan vi skyller allt på Sigmund Freud!

Efter skolan åkte jag till Korsvägen där jag träffade Marie och vi satte oss på ett fik för en fika och en välbehövlig catch up. Inte så ofta vi träffas, tyvärr. Kan inte låta bli att slänga upp en gammal bild på oss från en skolresa till Frankrike 2004. Hehe... håll till godo.







Ont i tänderna

I dagarna är det två år sedan jag tog bort min tandställning, rälsen. Det var en konstig känsla att helt plötsligt inte ha något under läppen längre, man var så van vid det där stålet. Men det var inte så kul alltid att vara över tjugo och ha tandställning... fast äsch, det blev ju väldigt bra! Tyvärr gjorde alla besök, allt skruvande och allt ont i tänderna att jag numera drar mig för att gå till tandläkaren. Fast det kanske mest handlar om ekonomiska skäl... åh, måste ta mig i kragen och ringa och boka tid...





Ledig helg

Hej igen vänner! (och övriga som råkar läsa detta...)

Förra veckan bestod av plugg, plugg och mera plugg inför fredagens tenta. Jag var nervös som sjutton, alltså jag blir bara mer och mer nervös för varje tenta vi skriver, det är något som inte stämmer med mitt psyke. Jag var så uppstressad och nervös i fredags så jag drabbades av akut muntorrhet, ironiskt nog handlade tentan bland annat om just detta! När tentorna blivit utdelade och alla började skriva blev jag dessutom arg. Jag kände mig bara ännu mer stressad av att höra det frenetiska ljudet av 25 pennor som skrev så det glödde på papprena. Att se hur alla mina kursarna bara skrev och skrev och skrev gjorde att jag ville lämna in blankt i ren protest och gå ut och ta en öl eller nått istället. Sedan satt jag inte bekvämt heller utan fick ont i ryggen ganska omgående. Tanken på att att då sitta och skriva i tre timmar var inte lockande. Men tanken på omtenta (som dessutom ligger när vi är i Åre) var inte heller lockande så jag tog mig i kragen och började själv skriva med en sällan skådad frenesi. Tre timmar senare lämnade jag in, med huvudet helt urblåst. Det kändes okej i alla fall! Gött :)

Helgen har spenderats hemma hos mor och far, syster och katter i Gällstad. Let's Dance i fredags kväll, snickrande med pappa i lördags följt av Melodifestival och OS i tevesoffan, längdskidåkning, fika med Anna och Zhore och snabbesök hos morfar i söndags. Sedan tillbaka till Göteborg i sällskap med Björn och Amanda på bussen.


Vad blev det för nått då? En sänggavel och en soffgavel med inbyggd förvaring!


Längdskidåkning i Ölsremma. Sjuuuukt mycket snö :)



Röstprojekt

Har precis kommit ifrån dagens föreläsning. Den var låååång... Handlade om röst, dysfagi, cancer i svalg och matstrupe m.m. m.m. Inte ointressant men man orkar liksom inte hålla energin uppe när man sitter tre timmar på förmiddagen och tre timmar på eftermiddagen och lyssnar på samma föreläsare.

Och inte får jag åka hem nu heller, nej nej. Men det är självvalt i och för sig! Jag är med i ett nystartat projekt där logopedstudenter ska leda lärarstudenter i röstanvändning, rösthälsa och röstvård; så kallade röstgrupper. Bakgrunden är att lärare är överrepresenterade vad det gäller röstproblem, och de får ingen utbildning inom röst inom lärarutbildningen. Sedan är det även en chans för oss blivande logopeder att öva oss i att leda en grupp i röstövningar. Ska bli intressant. Så nu ska jag bege mot Pedagogen, lärarstudenternas högborg inne vid Grönsakstorget.

C i a o!





Lägesrapport

I lördags bojkottade vi Melodifestivalen och kollade på "The Proposal" istället. Ett bra val tror jag. Känner att hela grejen med Melodifestivalen har börjat spåra ut, eller snarare har det blivit för stort.

I går var jag hemma i Gällstad över dagen och var på 90-årskalas för morfar. Mysigt!

Idag har jag försökt plugga men det har väl gått sådär... Jag har även uträttat mitt nya jobb som studentvärd och gått och hälsat nya hyresgäster välkomna. Nu väntar träning.


"Den här bilden har inget med texten att göra. Därför är det väldigt onödigt att jag visar den. Och det är ännu onödigare att jag skriver om den..." Haha, ni som inte sett den galna dokumentären "O som i Markolio" förstår inte vad jag menar... se den!



Vad är det som händer?

Helt plötsligt skaffar alla, ja typ ALLA, barn! Vad har hänt? Har folk insett att man inte kan vänta tills man är 38 år innan man skaffar första barnet? Det är ju bra, men ändå är jag förvånad över denna plötsliga babyboom bland vänner och bekanta. Och jag som är så lättpåverkad kan alltså numera bara tänka på två saker:


 



Off to the laundry

Jag tvättar.
Där har ni min fredagskväll.





Födelsedag, plugg och H&M

Sorry för dålig uppdatering, för tillfället är det istället mitt hjärnkontor som uppdaterar sig på röststörningar, dysfagi (sväljningsstörningar), laryngektomi (bortoperering av struphuvudet) och öron-, näsa-, halssjukdomar inför nästa veckas tenta.

Har beställt en del grejer från H&M och idag kom en fin vårkappa på posten, men den fick hängas direkt i garderoben för än är det ingen vår i sikte, tvärtom! Men jag klagar inte för jag älskar vintern och snön! (Haha, inte lite käck jag lyckade låta där inte!)


Nya kappan från H&M

Idag är det kära mammas födelsedag, grattis grattis! Nästa år smäller det - då drar vi till New York, eller vad var det du sa mamma? ;-)


Congrats mum!



RSS 2.0