SEMESTER!

Nu drar jag till Grekland :-)
Är förkyld till tusen - därav mitt ickebloggande trots att jag varit ledig.

Trevlig midsommar på er allihopa, å ni vet väl att julafton och midsommarafton brukar ha samma väder i Sverige, det vill säga 10 grader och regn. Så ha det så bra, verkligen. Haha, kunde inte låta bli ;-)

P u s s


KURS x2

Gårdagen och dagen har tillbringats på kurser inför mitt stundande semestervikariat inom äldrevården i Göteborg. Igår var vi på Burgårdens konferenscentum där det hölls kurs i läkemedelshantering inför delegering och idag var det kurs i lyftteknik på Krokslätts äldreboende. På måndag ska jag hinna vara med några timmar på en introduktionsdag som personalen håller i, innan jag åker till Grekland! :-)

Annars känner jag mig väldigt trött... Måste vara någon slags fas som kroppen går in i efter en tuff vår med lite tid för avslappning och nedvarvning. Nu vill den ta igen det med resultatet att jag känner mig otroligt trött, stel och nästan illamående. Så att få komma hemifrån en vecka och lapa sol i Grekland måste vara precis vad doktorn skulle ordinera. Synd bara att vi har planerat för en hel del fest, kanske inte riktigt vad som ingår i doktorns ordination, haha!

För övrigt har jag lånat en bok på biblioteket som typ ALLA i Sverige (och övriga världen också för den delen) redan läst men som jag legat efter med. Den ska jag läsa på semsterresan har jag tänkt. Tänker inte avslöja vilken bok det är för då är det säkert någon som är nedrig och säger hur den slutar...

So long - kalsong


FEST x2

FREDAG
förfest: hemma i kviberg
utgång: gretas










LÖRDAG
förfest: hos katta på hisingen
utgång: trädgårn












BRUCE!

I helgen skulle man ju helt klart ha varit i Stockholm, på Stockholms stadion närmare bestämt. Bruce Springsteen gav tre utsålda konserter och de fick bra betyg! Men jag lever fortfarande på hans konsert från Ullevi förra sommaren!

Helgen bjöd på fest, både fredag och lördag. Kändes som om man hade lite att ta igen, har varit rätt dåligt med festandet under våren pga av att tentorna har haft en tendens att ligga på måndagar eller tisdagar. Det blev förfest hos oss i fredags, sedan Gretas. Förfest hos Katarina i lördags, sedan Trädgårn. Katarina har fotat så jag ska be om att få lite bilder från henne som jag kan dela mig av här på bloggen snart!


SOMMARLOV?

Sista tentan för terminen avklarades i onsdags, efter det gick vi ut och tog en öl och kunde inte riktigt fatta att det är sommarlov nu. SOMMARLOV, hur lågstadie låter inte det ordet då? Men det är ju faktiskt precis det vi har nu. Höstterminen drar inte igång förrän 31/8, det är ett tag dit!! Som det ser ut nu kommer jag dock behöva plugga en del i sommar ändå, har fått reda på resultatet på barnmedicin-tentan och det var en av delarna som jag inte klarade. Som tur är behöver jag inte plugga på allt igen, jag behöver bara göra om just den delen jag kuggade på; barnpsykitri, och omtentan är inte förrän dagen vi börjar igen.

Sååå, vad har man då egentligen lärt sig under det första året på logopedprogrammet? Följande kurser har vi i alla fall läst:

- Anatomi, 5 hp.
- Allmän språkvetenskap, 7 hp.
- Röstgrupp
- Talets produktion, perception och akustik 1, 7 hp.
- Klinisk dialog 1, 2 hp.
- Fysiologi, 5 hp.
- Taltranskription, 3 hp.
- Patologi, 3 hp.
- Utvecklingspsykologi, 7 hp.
- Språkutveckling barn och ungdom, 7 hp.
- Barnmedicin, 4 hp.
- Klinisk dialog 2, 2 hp.
- Språkstörning barn och ungdom, 7 hp.

Lite har man nog fått med sig från alla dessa kurser ändå, fast man spontant känner att man inte kan nått! Det ska hur som helst bli mycket spännande att fortsätta utbildningen till hösten! Åh, jag kommer sakna alla härliga kursare nu i sommar också, får väl ta en roadtrip och hälsa på lite folk, det är inte många som är kvar i Göteborg över sommaren nämnligen.

Nej, nu ska jag plantera lite blommor som inhandlades på Blomsterlandet igår, sedan väntar städning av lägenheten.


JAG BEHÖVER SÅÅÅ HA SEMESTER NU!

Befinner mig just nu på Centralbiblioteket vid Humanisten. Har suttit här hela dagen och pluggat inför tentan i övermorgon. Är rätt så sliten nu kan man säga. En trötthet väller upp, jag misstänker att jag mycket väl skulle kunna sova en vecka i sträck efter att tentan blivit gjord på onsdag. Med 99 % säkerhet kommer jag vakna med förkylning dagen efter också, som ett brev på posten när man äntligen slappnar av efter en jobbig period. C'est la vie...

Det jag läser om är i och för sig väldigt intressant, idag har jag bland annat läst om Utvecklingsinriktad pragmatisk kommunikationsintervention, det ni! Problemet är att man alltid tar det för lugnt i början av en kurs "hallå! det är ju fem veckor till tentan! dessutom var det just tenta, nu måste jag ta det lugnt ett tag". Det blir ingen balans, från att inte plugga nått (mer än att gå på föreläsningarna) i tre veckor så får man sedan vrålplugga de kommande två veckorna. Attans.

Det får vara dagens bidrag till klagomuren. Att tänka på till hösten är alltså att sätta sig i tid med pluggandet... men gör man någonsin allt man önskar att man skulle göra?


RSS 2.0