Mera cappuccinobollar åt folket!

Har haft en riktigt lugn dag, inte ens lämnat lägenheten. Händer inte så ofta. Fått lite gjort här hemma i alla fall, dessvärre inget som är relaterat till plugg och den tenta i audiologi som är om två veckor. Fick också precis mail om att laborationen imorgon är inställd men då får väl jag ändå försöka ta mig i kragen och åka och sätta mig i skolan och plugga. Seriöst, hur klarar folk av att plugga hemma? Funkar INTE för mig i alla fall. Tyvärr.

Kvällen har spenderats i tv-soffan framför "Jakten på lycka" med favoriten Hanna Hellqvist och "Uppdrag granskning" där jag fick reda på att Kamprad bara håller upp en fasad som virrig mysgubbe utan istället är rikast i universum och äger IKEA fast han har sagt i 30 år att han inte längre gör det. Till detta har jag mumsat på det nya naturgodiset cappuccinobollar. Dom är riktigt riktigt goda dom!





Film film film!

Igår var det Guldbaggegalan och jag slås av hur lite svensk film jag sett under det gångna året, nästan ingen av de nominerade filmerna har jag sett, inte ens "Snabba Cash" som alla pratade om när den kom. "Svinalängorna" vill jag också se, liksom "Till det som är vackert" och "Sebbe" som blev årets film.

I helgen blev det en del filmtittande, både på bio och hemma. Bion jag var på var ju Änglagård och den fick publikens pris igår på galan. Hemma tittade vi på "The Wrestler" och skräckisen "Drag me to hell". The Wrestler var en bra film men Drag me to hell var bara så B. Att den har betyget 7.0 på IMDb (Internet Movie Database) är ett mysterium. Den var stundtals så dålig att jag bara satt och skrattade, inte riktigt det som är meningen när man ser skräckfilm, eller hur? Någon som har tips på en bra skräckfilm?


Sebbe blev årets film på guldbaggegalan



The Wrestler kan jag rekommendera, varning bara för våldsamma scener!



Se den här om du vill blir lite småskrämd men mest skäms man över hur B den är tycker jag.



Fiskpinnens revival!

Ikväll har jag ätit fiskpinnar för första gången på typ 10 år. Gott! Med hemmagjort potatismos till blev det såklart ännu godare :-)





Maxat

Idag hade vi först en föreläsning med Tracy Flynn, en logoped från USA. Var ovant att lyssna på amerikanska men man vande sig ändå rätt fort. Sedan var det en snabblunch i skolan innan jag sprang ner till Psykologiska institutet och kopierade lite kurslitteratur (är billigast att kopiera just där nämligen!). Fick åka spårvagn genom hela stan för att sexan tydligen inte gick som den skulle men lite försenad kunde jag ändå möta Tanja på Korsvägen och vi gav oss iväg på en tejpa-upp-affischer-på-stan-runda. Är dags för en ny nybörjargrupp att dra igång på taekwondon och dit måste vi ju locka folk! Hann med att komma hem och lämna stora väskan och ta ett mellanmål innan jag åkte in till stan igen och mötte Carolina på Filmstaden Bergakungen. Vi såg Änglagård - Tredje gången gillt och den var väl helt okej. Handlade egentligen inte om så mycket men var mysig och hade fint foto. Plus det ENORMA plusset i kanten för att den är inspelad i Ulricehamns kommun ;-) Efter bion mötte vi upp med Viktor, Erik och två månader gamle Joel och tog en hamburgare på Max. Go dag! (ja goddag goddag!)

Bild från inspelningen i en somrig Ulricehamnsbygd


 


Nyår

Inledde kvällen med att titta på GPs nyårsfyrverkerier nere vid Operan. Mäktigt!



Sedan åkte vi hem till Mikael och Novelina där vi åt en himla massa god mat, sammanfattade året som gått, gissade låtintron, spelade Wii, drack gott vin, åt praliner, spelade Brainstorm, körde norsk karaoke och tjötade en massa skit.




 


Julen 2010

22 DECEMBER


Jag och Malin har precis kommit hem till Gällstad och konstaterar att det finns korv i frysen. Yummy! Perfekt för två hungriga själar.


Å sen var det dags att göra rocky road. Yummy yummy, igen!


Å mamma griljerade julskinkan. Megayummy!


Granen hann vi också med att klä


Å den blev megamysigyummy!


23 DECEMBER


Vi firar jul i Marbäck med Viktors familj och Viktor får en clementin i julklapp. Det låg visst ett rektangulärt papper med nån gammal kung på under den också.


JULAFTON


Inledde dagen med pulkaåkning


Se upp i backen, tusen hål i nacken!


Jullunch med familjen


Dopp i grytan har jag aldrig förstått mig på. Men är det jul så är det!


Kalle Anka-time. Fast mest sov vi...


Nästan hela släkten samlad på kvällen


Morbror


Mina kusiner, mina systrar och jag


Farbror, pappa och farmor


Julklappsspelet. Verkar inte va nån som INTE kör det nuförtiden!


JULDAGEN


Kall men härlig promenad




Fika hos farfar och Iris


ANNANDAG JUL


Julfirande hos Viktors farmor


Viktors syskon, a.k.a. Gabriel och Maria






27 DECEMBER


Kallt både ute och inne!


Skönast att hänga vid spisen tycker Stella och Sussie


 


Jul i vårt hus

Idag är det redan trettondagen, redan TRETTON dar sen julafton. Men julsakerna ska inte ut förrän den 13:e va? Tänkte visat er för länge sen lite av julmyset i lägenheten men det får bli några bilder nu istället.

Idag har vi varit på Styrsö, i snöstorm! Mina kinder har inte fått tillbaka sin normala temperatur än utan envisas med att vara typ 50 grader varma nu när vi kom in i värmen igen. Men det var en härlig utflykt. Ikväll blir det grekiskt med Björn och John på Meze, mums mums!


Vår egengjorda dörrkrans!


Låt mig presentera Rutger! Tomten jag vann på Jul på Liseberg. Han sitter och har koll på vilka som smyger omkring på loftgången.




Och just det, en bild på mig och min nya hårfärg bjuder jag också på:





Blondie

Jag har blivit blond! (lyssnade alltså inte på ditt råd, Sara) Hajjar till varje gång jag går förbi spegeln. Har inte bestämt mig för vad jag tycker om det än men jag tillbringade hela kvällen igår på Katarinas salong så nu får jag väl ha denna hårfärg ett tag, för det var så jobbigt att få den! Men jag resonerar som så att livet är för kort för att man ska gå runt och fundera över hur man ev. kommer se ut i en ny hårfärg, testa istället säger jag!

Idag har jag varit på 25-årslunch hos Novelina och träffat tre små härliga bebisar; Jonathan, Viola och Eira. Och deras mammor Ingrid, Julia och Novelina. Trevligt trevligt! Och att man får god mat när man kommer till Novelina kan man alltid lita på, om jag kunde laga hälften så god mat hade jag varit glad. Hmm, där har vi kanske ett upplägg till ett bra nyårslöfte, lära sig laga godare mat. Roligare än det gamla vanliga att leva sundare...

Vi kollade på filmen "We own the night" ikväll, den var sådär. Joaquin Phoenix är alltid sevärd i alla fall.





Gott Nytt!

Hej här dyker jag upp på bloggen som gubben i lådan! Man vet liksom aldrig när andan faller på... och nu var det ett tag sedan... Både jul och nyår har firats och det på bästa sätt, med familj och övrig släkt (jul) och med vänner (nyår). Katarina är i och för sig släkt vill jag bestämt minnas och hon var ju med på nyår så då blir alltså familjen inkluderad även där! Bilder kommer... kanske!

Inledde denna dag med Icas pepparkaksfil, från deras "julsortiment". Kan tipsa om den till alla filälskare, borde väl säljas till tjugondedag knut i alla fall om det är nån ordning på de som bestämmer på Ica. Så spring iväg och köp den :-)





RSS 2.0