Julbak

I fredags överaskade Viktor mig när jag kom hem på kvällen med att dra igång ett julbak. Kul! Och resultatet blev mums.




Annars då?
Har tillbringat de flesta av helgens timmar på biblioteket där jag läst om modeller för taligenkänning, grammatikstörningar vid afasi, modeller för att tolka tvetydigheter, teorier om hur man analyserar ord betydelse  med mera.

Igår kväll var vi på Heaven 23 och åt. Underbart! Så j**a underbart med god mat :D Vi firade 7.5 år <3



Lika som bär

Sitter i skolan nu. Jag, Linda och Johanna har precis knåpat ihop en rolig tipspromenad till logopedfesten som går av stapeln nästa fredag. Tyvärr missar vi den alla tre och blev därför tillfrågade om vi kunde bidra med något annat (det är vår klass som håller i festen nämligen). Temat för festen är amerikansk ungdomskultur så vi har skrivit frågor om filmer, musik, sport och mat.

Vi kom in på ett samtal rörande ett gammalt favoritprogram vi kollade mycket på när vi själva var ungdomar, nämligen Voxpop. Ni vet det gamla musikprogrammet på SVT som var så bra? Linda mindes att hon tyckte programledaren (Henrik Olsson) var så himla snygg men det visade sig att jag blandat ihop honom med han som hade Hjärnkontoret (Fredrik Berling). Men bedöm själva på bilderna här nedan. De ger verkligen uttrycket lika som bär ett ansikte (eller två!).

 
Voxpop leddes av Henrik Olsson.     Hjärnkontorets Fredrik Berling.

Ur arkivet

Har man idétorka om vad man ska skriva om här på bloggen så är det bara att kika igenom lite gamla bilder på datorn och vips så dyker det upp en massa minnen men framförallt en massa bilder där man inte ser riktigt klok ut. Idag tänkte jag att vi ska göra en tidsresa 5 ½ år tillbaka i tiden, till juni 2004 närmare bestämt. Jag och Viktor var på semesterresa till Zakynthos i Grekland och hade det gôtt.


Kolla korkskruvarna! (kan vara fejk dock, har ett svagt minne av att jag hade varit hårmodell och ställt upp när Katarina skulle öva permanent i skolan)


Det är bilder som denna som får en att känna att det finns hopp om livet trots novembermörkret...


Kolla mina snygga huggtänder och framtänderna som ligger på varandra... ett minne blott :)



Fest!










Min värsta mardröm

Nu ska jag berätta för er vad det värsta som skulle kunna hända mig är... Jooo, det är nämligen att någon skulle knalla in på toa efter att jag varit där och upptäcka att jag glömt att spola och att jag på något vis får reda på detta. HJÄLP! Har jag kissat, kanske inte så farligt... har jag bajsat, hjälp hjälp!... har jag lingonvecka, ooohhh noooo!! Jag är på grund av denna rädsla oerhört noga med att kolla så jag verkligen har spolat, ändå kommer tanken över mig ibland "men gud, spolade jag innan när jag var på toa?". Inte blir det bättre med en sambo som gladeligen driver med mig över detta och fäller kommentarer som "du har inte sett nått konstigt på toa eller?", "haha, du glömde spola efter dig!" eller "du bajsade innan när du var på toa va? Jag såg spåren!".

I-landsproblem: Ja!
Trots detta oerhört jobbigt: Jaaaaaaa!!!

 
Här i kan det dölja sig mycket skit... hahahahahaha ;)


En ganska händelserik tisdag

Idag hade varken jag eller Viktor några föreläsningar. Vi åkte ner till vårdcentralen vid Gamlestadstoget på morgonen för att vaccinera oss mot nya influensan (som jag ju missade att göra förra veckan pga vaccinbrist). Tro fan att det sitter ett anslag även på denna dörr om att de knappt har något vaccin kvar och att de därför endast vaccinerar barn under 13 år och personer ur riskgrupperna (jag är över 13 år och jag tillhör ingen riskgrupp). Viktor drog en historia om sin astma (som är ytterst lindrig, men han medicinerar ändå mot det ibland och det var tydligen huvudsaken). Själv kände jag att jag inte orkade att komma tillbaka på torsdag när de skulle få mer vaccin så jag drog en story om att jag utbildar mig till ett vårdyrke, att vi snart ska ut i praktik, att jag skulle ha vaccinerat mig förra veckan via skolan men att vaccinet då var slut samt att de då hade sagt åt oss att gå till vår egen vårdcentral och tala om att vi tillhörde en prioriterad grupp som borde få vaccinet snarast (95 % var sant, resten var endast en liten överdrift). Så vi fick varsin spruta tillslut!

Fortsatte sedan in till stan där vi växlade in alla våra mynt som vi samlat under flera års tid. Det blev en anselig summa, perfekt inför vårt besök på Heaven 23 nästa helg :) Gick därefter in på Nordstan och besökte Gallerix och vem jobbar där om inte gamla kompisen Camilla? Kul att träffa henne! Vi ville ha lite passepartouer (hur det nu stavas??) i olika storleker och under tiden Camilla skulle skära till dem till oss hann vi åka ut till Vasastan och lämna tillbaka en bok på Kurs- och Tidningsbiblioteket, besöka en lampaffär på Vasagatan samt ta en fika på Espresso House när vi kom tillbaka till Nordstan igen. Väl på Gallerix igen blev även en planch inhandlad. Sedan skulle vi snabbt åka hem för vi kände att det var farligt att vara ute längre eftersom pengarna började ta slut men vi slank ändå in på Rocks och kommer ut med Kents nya "Röd" och samlingsboxen med alla deras skivor som man fick köpa för bara 149 spänn om man köpte deras nya album. För att sätta punkt för detta hutlösa (men ack så trevliga) spenderande åkte vi nu raka vägen hem och har inte vågat lämna lägenheten något mer idag ;)


Dagens skörd från Apoteket, bl.a. hudkräm, skrubbhandskar och en febertermometer.


Inhandlade glödlampor (ja, det gick faktiskt att få tag på fortfarande) till vår Kartell-lampa.


11 album, 144 spår, mumma!


 


Gult bälte - check!

Det jag var nervös för inför gårdagen var graderingen i taekwondon. Det var dags för min tredje gradering så vid det här laget visste man i alla fall hur det skulle gå till så nervositeten var inte lika stor som inför de tidigare gångerna. Och det gick bra! Vi var åtta stycken som graderade oss till 8 kup, dvs gult bälte och alla klarade sig, braooo braooo :)



Helgen annars då?
Fredagens fest hos Carolina och Erik var väldigt rolig. Mycket trevligt folk och det blev en hel del skratt när vi körde charader (hur det nu stavas??). I lördags kom mamma, pappa och Malin hit och jag bjöd på lunch. Mamma och pappa var sedan en sväng på jul på Liseberg medan jag och Malin i huvudsak softade hemma i soffan. Katarina anslöt sig också så vips var hela familjen samlad, trevligt! Igår var det gradering på förmiddagen, sedan födelsedagsfika hemma hos Helena (släkting) där även lite andra släktingar dök upp som jag inte träffat på åratal, kul! Anna (pappas kusin) och hennes man Fredrik hade med sig lilla Lova, 8 månader. Gissa om allas hjärtan smälte inför denna lilla varelse?! Såååå söt :) Efter det var jag duktig hemma och tvättade.

Ja, det var väl allt.

Over and out.



Mot Stenströmsgatan!


Nu drar jag på fest hemma hos Carolina och Erik :)

Har varit en lugn dag. Satt på biblioteket och pluggade med det gick väl sådär. Känner en oro i kroppen, dels över att jag börjat plugga för sent till den här kursen (som vanligt med andra ord) och dels över en sak jag ska göra på söndag...


Jag och Carro, för ett år sedan.



Been there, done that, got the t-shirt!

Igår fick jag en efterlängad present av min älskling! En t-shirt som jag spanat in under en tid. En t-shirt som jag under inga omständigheter själv kunde fixa. Faktiskt. För att får den måste man nämligen lämna blod och det är jag inte betrodd att göra här i Göteborg, haha. I Ulrichamn anmälde jag mig som blodgivare en gång i tiden och det var inga problem alls, blev kallad tre gånger per år, lämnade 4.5 dl av mitt blod (som för övrigt är av blodgrupp AB rh negativ, ovanligast i Sverige (1 % av befolkningen), man ska väl vara unik på nått!) och fick sedan god saft och en fin present som tack för besväret. Men när jag kom till Göteborg och gick till Sahlgrenska för att lämna blod blev det STOPP! Enligt reglerna som finns får man inte ha ett lägre blodvärde än 125 för att få vara blodgivare. Vid lägre värden anses man kunna ta skada av att lämna blod, alltså att man blir alltför trött efter blodgivningen. Detta hade de uppenbarligen inte så stor koll på i Ulricehamn. Visst konstaterade de att mitt blodvärde var lite lågt (mellan 118-122) men att det ändå var helt normalt för mig och inte sjukligt. Jag fick således lämna blod där. Men inte här i Göteborg. Jag blir lite sur faktiskt, de står och skriker efter fler blodgivare, det råder ständig blodbrist och jag erbjuder mig att lämna men jag får inte!

Ja ja, Viktor lämande i alla fall blod igår och kom hem med den snygga tröjan med texten "Been there, done that, got the t-shirt". Megasnygg!


På tal om stick och sprutor och sånt så hade jag efter mycket mycket mycket övervägande bestämt mig för att gå och vaccinera mig mot nya influensan (eller gresasnôrt som de säger på landsbygden utanför Skövde, tack Linda för årets roligaste ord!!) idag. Vi fick nämligen göra det via skolan. Men! Då sitter det en lapp utanför dörren som förkunnar att vaccinet är slut. Snopet värre! Så nu får det väl gå som det går med den där influensan...


Var hemma i Gällstad för ett antal helger sedan och tänkte dela med mig av lite roliga kort därifrån. Jag och Katarina körde en "stora lådans dag" och röjde på vinden. Snacka om nostalgi när alla gamla gossedjur, barbiedockor, puzzel och pixieböcker rotades fram! :) Vi firade också Katarina som fyllde 22 år med ett traditionellt släktkalas, mysigt!


Vindsröjning!



Vi hittade MASSOR!



Söt krage hittades och den passade på Sussie :)



Grattis Kattis 22 år!


Jag, kusin, syster och syster. Observera att jag är kortast, det händer inte så ofta när jag är med tjejer.





Back in the bloggosphere!

Hej på er igen!

Om allt skulle gå tillbaka till "normalt" och jag skulle börja blogga igen tro? Har tagit mig en funderare på det här med att blogga, fyller det någon funktion? Ja, det är kul! Men är det inte mest en massa ytligt tjafs om vad man har har på sig, vad man har köpt och vilka fester man varit på? Jo, helt klart. Men min blogg behöver inte vara så. Sen finns det väl nått kul i det också, kanske om man vill informera folk man inte träffar så ofta om vad som händer i ens liv. Och man kan ju inspirera andra genom att visa upp saker man köpt. Jag får själv en hel del tips om snygga/mysiga saker från andras bloggar. Tack! Sedan att jag inte har några pengar whatsoever att handla för är ett annat kapitel :( Usch alltså, måste nog se mig om efter något extraknäck. I nuläget har jag inte ens råd att gå till tandläkaren liksom... (inte ens och inte ens, tandläkaren är ju i och för sig svindyrt!)

Annars då?
Skolan rullar på. Har hunnit läsa 5 hp (tror jag det var) "neurologi och psykiatri med farmakologi" (phu!) och tenta av den, väntar på resultat hur det gick. Nu läser vi "neuro- och psykolingvistik".

Sen har det såklart hänt en massa saker sedan jag senast skrev ett längre inlägg. Bland annat har jag och Katarina äntligen fått tummen ur och genomfört vårt Sagan om Ringen-maraton. Det blev alla tre filmerna (varav de två första var extended version) på raken, härligt!!





Jag har klippt mig också! Jag vågade!


Gaahh, hatar redan mig själv för att jag kommer att lägga upp den här bilden, den är ju bara så "bloggig" men vad fan, man får väl ta seden dit man kommer och joina sig med alla sjuttonåringar som verkar tillbringa hela sina dagar med att lägga upp sådana här bilder... (grov generalisering, jag vet...) Vill ju bara visa nya frisyren.



Kram och Puss
 


091106

Här dansar jag runt hemma i lägenheten till Bonnie Tyler och funderar på om jag ska börja blogga igen...





RSS 2.0