Johanssons-Hulanders five

Phu, det tog ett tag att kunna enas om ett datum men nu verkar det som vi funnit ett då alla fem kan. Ska bli fördrink hos Emma, sedan tapas på underbara restaurang Mañana och sedan utgång. Ser redan fram emot denna afton!





Vet inte vad jag ska skriva...

... men känner att jag ändå kanske borde skriva nått här på bloggen. För vems skull? Mest för er skull såklart, så ni vet att jag lever. (Det vet jag nämligen själv att jag gör och det är ju bra så det inte blir som i någon konstig thriller där huvudpersonen inte vet om den lever eller är död...)

Ett bra tips när man inte vet vad man ska skriva om är att rota fram någon läcker gammal bild och slänga in, bilder är kul! Men det blir det tyvärr inte nu för alla gamla goa bilder ligger på en annan hårddisk som jag inte orkar hämta just nu...

Åhh, detta måste ju bli tråkigaste inlägget ever. Vet liksom inte alls vad jag ska skriva. Vad som hänt i veckan är inte speciellt intressant, föreläsningar och träning kan vi sammanfatta den med.

T a k e  c a r e



Lite stryk får man tåla

Då har man sparkat och slagit sig blodig på ett taekwondo-pass för första gången. Gött!



En dag i köket



En riktig heldag i köket har det blivit idag! Efter en skön promenad genom en solig och snöfylld Kvibergs kyrkorgård och en storhandling på Willys så har Viktor lagat egen ärtsoppa och jag har gjort müsli och frallor. Nu tog vi precis en paus från filmen "Sommaren med Göran", kul film!



Det är väl ingen idé...

... att börja längta efter långt hår redan nu. Men jag gör det ändå!


Åååhhh...



Bra sagt, Hanna!

Jag gillar morgonpasset på p3 med Martina, Kodjo och Hanna. I början hade jag lite svårt för Hanna och hennes värmländska men jag har börjat gilla henne mer och mer! Idag pratade hon om att hon hade sett en indisk-fransk film på svt2 igår kväll som hette "Ett land utan kvinnor". Den handlade om hur det kan komma att se ut i Indien i framtiden - det finns knappt inga kvinnor kvar pga att föräldrarna överger sitt nyfödda barn om det visar sig vara en flicka. Detta pga att man måste gifta bort sina döttrar och det är kostsamt. Filmen var ingen dokumentär utan en spelfilm som målade upp en dyster framtidsbild. Hur som helst, i slutet av filmen när texten hade börjat rulla berättade Hanna att det hade stått att FN uppskattar att 35 miljoner flickor har försvunnit spårlöst i Indien under de senaste 100 åren. Antagligen utsatta att dö, bortlämnade på barnhem eller helt sonika mördade. Fakta alltså. Hanna: "35 miljoner! 35 miljoner flickor som bara försvunnit, och folk undrar varför man är feminist." Jag kunde inte sagt det bättre själv.


Hanna Hellqvist, min nya idol.



Godmorgon!

Och varför sitter Pernilla redan i skolan trots att vi inte börjar förrän om en och en halv timme?? Jo för att hon glömde kvar sin pojkväns nyinköpta dyra usb-minne i datorn här igår... Men det satt kvar! Tur att jag var här tidigt så ingen hann komma och sno det! Blir till att skriva färdigt en rapport om praktikveckan och maila iväg den nu innan vi börjar.

Ha en bra dag!



T to the RÄNING

Har tydligen blivit en ny trend att skriva vad man ska göra/har gjort som jag gjorde i rubriken. Alltså att skriva ett ord med versaler och sätta första bokstaven före "to the". Exempel som jag sett är bland annat "F to the EST", "T to the ENTA" och "P to the ARTY". Kan någon förklara denna trend för mig?

Hur som helst, just träning är vad jag ägnat stor del av denna dag åt. Har blivit en och en halv timmes stenhårt taekwondo-pass och sedan en timmes innebandy-pass. Härligt!

Imorgon börjar en ny kurs; "Öron, näsa, hals inklusive röst- och sväljningsstörningar". Ska säkert bli riktigt intressant! Praktiken denna veckan har också varit intressant. Det var på tiden att vi fick komma ut och se hur logopeder jobbar.

Och ja, "District 9" var bra, jättebra till och med. Men väldigt annorlunda och inte alls som jag trodde att den skulle vara. Precis som "Avatar" som vi var och såg förra veckan så var filmen väldigt tankeväckande och det gick att dra paralleller från den till hur det är i verkligheten. Så den kan rekommenderas!

Tjipp!



District 9 och Avatar, av många ansedda som 2009 års bästa filmer








Säsongsavslutning

Har just ätit gott och samtidigt kollat klart på säsong 8 av Scrubs. Sista säsongen, sista avsnitten. Nu är min älsklingsserie finito. Snyft. Tur att jag har alla serierna på fina dvd-boxar, det kommer att behövas för abstinensen lär sätta in snart!


Ni är bäst!

Nu ska vi kika film, blir nog "District 9", den ska tydligen vara bra enligt många.
Trevlig fredagakväll på er!



Veckan (och vardagen) igång igen

Den här veckan är vi för första gången ute på praktik. Eller auskultation som det kallas när man går brevid och bara observerar. Jag är på barnlogopedimottagningen inne i stan. Första dagen har varit hur kul och intressant som helst! Shit, börjar inse att det är verkligen är världens intressantaste yrke jag håller på att utbilda mig till! :)

Den här veckan drar även taekwondo-träningen igång igen och jag har precis kommit hem från första passet. Ny tränare och ny grupp och det var fantastiskt kul att komma igång igen!

Viktor är också ute på praktik, men han ska vara ute lite längre, hela fyra veckor. Han ska vara på respirationsavdelning och på njuravdelning men just inatt är han på sömnlabbet. Hur intressant låter inte det då? Att observera männiksor som kommer till mottagningen för att sova och bli testade för bl.a. sömnapné (andningsuppehåll under sömen, not good). Jag säger som The Janitor i Scrubs "I find this both facinating and disgusting".


Härlig bild på barn :)



Ensam hemma




Åh gud vad jag har gråtit ikväll. Orsaken ser ni här ovan. Inte glassen, utan filmen. Men den var väldigt bra. Och hade ett viktigt budskap: ta vara på de som står dig närmast - de kommer inte att finnas där för alltid.



Hur underbart är inte det här då?

Aaaahhh, en hel bokhylla... bara att dra med fingrarna utmed titlarna, de flesta har jag inte läst ännu, och hoppas på att den man väljer tar med en ut på en spännande resa.

L y c k a





Hemsedalsresan

Hur ska jag på bästa sätt sammanfatta nyårsvistelsen i Hemsedal då? Hade tänkt skriva en text om hur underbart vackert det är i Hemsedal, hur vyerna tar andan ur en och hur skidåkningen är så fantastiskt att det nästan kan liknas vid en religiös upplevelse. Hur det känns att åka i snö som är mjuk som vispad grädde och hur blablabla *en massa mera text*... Men jag känner inte riktigt för det, adjektiven räcker ändå inte till, haha :) En bild säger ju dessutom mer än tusen ord så jag gör väl (som vanligt) så att jag slänger upp en massa härliga bilder så får ni se själva! Vi hade hur som helst riktigt trevligt däruppe och nu skriver vi plötsligt 2010 i kalendern.


27 minusgrader när vi anländer till Hemsedal... brr...


Snyggingarna Emil och Mattias i nyårsstassen!


GOTT NYTT ÅR!


Off-pist!

 
Gäller att skydda sig mot kylan!


Soluppgång över Totten, 1500 m.ö.h.




Bästa gänget!




Grattis på födelsedagen!

Idag säger vi grattis till de båda goingarna Novelina och Gabriel som fyller 24 respektive 16 år! Grattis grattis till er :)





RSS 2.0