Och överraskningen var...

... nybakade blåbärsmuffins!





Study 'til you drop

Dags att åka hem från skolan nu... har varit här sedan nio i morses så nu har jag lite hemlängtan faktiskt! Och Viktor ska ha maten klar när jag kommer plus en överraskning säger han, åh! Vad kan de va?! Det kanske står jordgbbar och väntar på mig i kylen, eller har han fått ett nytt jobb kanske? Eller ska vi ut och resa? Spänningen är olidlig!





En dag full av böcker

Böcker böcker böcker så långt ögonen når... Började dagen på biblioteket där även Sara och Tove hängde. Eller hängde kanske är fel ord, vi pluggar ju som galningar inför onsdagens tenta... hjälp hjälp hjälp vad mycket sidor det är kvar att gå igenom på alldeles för kort tid! Träffade även på Andreas från taekwondon och han lovade dyka upp på ett träningspass snart, hoppas han står vid sitt ord! Annars är det bara jag och Jennie kvar från vår ursprungliga träningsgrupp och det är ju himla tråkigt att så många droppar av. Mötte upp Viktor och lunchade på espresso house i vasastan innan vi gick till bokmässan. Folk, böcker, folk, böcker - ungefär så kan väl eftermiddagen summeras. Men inget vidare till kändisspotting tyvärr! Håkan Hellström blev ju intervjuad av Fredrik och Filip men vi struntade faktiskt i det och gick på själva mässan istället. Blev en del kap, är framförallt mäkta stolt över mitt ena fynd - Bonniers compact lexikon för 12 kr! TOLV KRONOR! Okej att den är från -95 men ett lexikon är ju ändå ett lexikon även om det inte är purfärskt... Sedan blev det lite Steven King, Johan Theorin, Håkan Nesser, billiga ballografpennor m.m.





You're in the army now

Har precis kollat på Idol. Björn drog den mycket riktiga slutsatsen att Idol är precis som lumpen. Du kämpar och sliter som en galning men får bara skit för det! Sent på kvällen tvingas de stackars idolerna gruppera sig i grupper om tre eller fyra och öva in en låt under natten för att sedan sjunga för juryn tidigt nästa dag. Och juryn ger dem bara skit. Frågar varför i helsike de inte sovit under natten. Nähä men hur lätt är det då när man tvingas lära in en låt på bara ett par timmar och samtidigt förväntas sova under dessa timmar?? Alltså, precis som i militären: du får inte sova, tvingas lära dig en massa nya saker för att sedan bara få kritik för det - upprepa i tio månader. Hehe ;-)







Vote for change!

Önskar att alla så kallade soffliggare tar sig i kragen och går och röstar idag! Vote vote vote! Ska med spänning följa valvakan sen ikväll.





Liseberg och regn

Snart drar jag in till stan och Katarinas salong. Får se hur jag ser ut i håret när jag kliver ut därifrån! En förändring behövs så det kan jag utlova... kanske! Sedan drar jag och Katta vidare mot Liseberg så jag dansar soldansen nu och ber vädergudarna om något sånär väder... får väl se om det hjälper. Ha en bra lördag hörru :-)





Höst?

Har inte velat ta ordet höst i min mun förut men idag är det nog dags. Morgonens och förmiddagens väder var under all kritik, vilket regn alltså! Och som brukligt här i Göteborg blåste det en del också vilket resulterade i att regnet kom från alla håll. Det var bara att dra på sig regnbyxorna trots att jag tog vagnen till skolan, den lilla bit man gick utomhus hade dränkt mig om jag inte haft regnbyxorna! Möss-säsongen är nu också officiellt invigd eftersom jag drog på mig mössan innan jag stack iväg i morses. Men höst, redan den 14 sept., kan det verkligen vara så? Nej nej, en annan mycket bra sak med Göteborg (än saker jag nämt i tidigare inlägg) är att vädret skiftar fort. Så nu skiner solen ute igen, gött gött!

Väntar på att mitt fikasällskap ska komma, nämligen dessa två underbara damer:





Så var veckan slut igen...

Nu börjar det allt kännas att terminen är igång igen. Boklån, forskningsartiklar, perceptionsövningar och grupparbeten, jo visst börjar man komma in i allt igen... Känslan är skön när allt rullar på och man känner att man har bra koll på läget och energi till att sätta sig och plugga. Mindre skönt när man känner att man har för mycket att göra och bara blir uppstressad och inte alls taggad att ta tag i något... Vet inte riktigt vart jag står i frågan för tillfället...

Jag har ett nytt jobb på gång - som kontaktperson för en 17-årig tjej. Var på möte om det i torsdags då jag träffade tjejen, hennes närmaste och två handläggare. Som kontaktperson fungerar du som en kompis för personen i fråga och ni tillsammans gör allt som kompisar gör - fika, shoppa, bio, promenader, läxläsning... Jag har bestämt mig för att tacka ja och hoppas såklart på att hon tackar ja till mig också!

Helgen har varit bra. Vi hade tjejkväll med god mat hos Hanna i fredags. Igår var det lite fest hemma hos oss med Emil och Diggan på besök hemma från Marbäck/Ulricehamn. Idag har jag varit på ett gött träningspass lett av Robban som är assisterande landslagstränare för Svenska Taekwondolandslaget.





En ny förälskelse

Paris Paris Paris! Är trött nu så vet inte vad jag ska skriva här riktigt men måste ju ändå uppdatera så ni inte tror att jag stannade i la France. Men det hade ju varit underbart att göra det... Kom hem i söndags kväll och har sedan haft två intensiva dagar med skola, träning, storhandling m.m. Vi gjorde alla turistsaker i Paris; Eiffeltornet, Invaliddomen, Triumfbågen, Notre Dame m.m. Bjuder väl kanske på en bildbomb senare nån dag... Men nu ska vi se vad vi hittar bland alla bilder som ni får hålla till godo med så länge... --->




och till sist, vi hade ju inte helt fel utsikt från hotellrummet:



Ny resa väntar!

Förlåt för kass uppdatering. Vi var hemma i Gällstad/Södra Säm i helgen och fiskade kräftor, ska försöka hinna slänga upp några bilder på det snart. Sedan har skolan börjat igen och tröttheten med den... nej, men snarare tidsbristen. Men nu väntar nästa resa - den till Paris! Blir en långhelg där, vi åker imorn och kommer hem söndag kväll. Hotell bokat i Montmartre och alla sevärdhetena har vi noga läst in oss på:-) Here we come!


Hoppas på att få se Le grande arche de la Defense...


... och såklart La Tour Eiffel!



RSS 2.0