Emma och Anders

Igår bar det av till Varberg och bröllopet mellan Anders och Emma. Anders är en barndomskompis till Viktor. Det var helt fantastiskt vackert, de gifte sig utomhus vid Varbergs fästning med bara himlen och havet framför sig. Sedan var det mingel och därefter mat i en av fästningens lokaler. En mycket trevlig kväll! Kanonlyckat :)





Heja Anna!

Hej på er!
Här sitter jag i tv-soffan med datorn som värsta proffsbloggerskan! Bloggar alltså direkt från semifinalen i eurovison song contest som går av stapeln i Oslo ikväll. Ja, jag är alltså inte i Oslo utan hemma i Göteborg och följer spektaklet härifrån på betryggande avstånd ;) Men shit vad alla låtar redan finns! Plagiat så det skriker om det!! Danmarks "In a moment like this" var ju egentligen Tina Turners "Simply the best", lyssna själva! Och Schweiz bidrag lät mest som Lena PH's "Det gör ont". Oj, nu var det Annas tur, hon gjorde bra ifrån sig. Gillar hennes ovanliga röst. Bara hoppas på att resten av Europa röstar på henne, men det lär väl bli som vanligt, dvs vi får några sympatipoäng från Norge och Danmark och that's it.




Jag tror den här godingen hade gjort bättre ifrån sig i Oslo...



Annandag pingst

I måndags var jag, Hanna, David, Tove, Andreas och Sara hos Anna och Linus och grillade, drack vin, spelade kubb, åt mumsig efterrätt och spelade brainstorm. Detta tycker jag får ses som en officiell invigning av sommaren 2010!





Sommarhelg!

I onsdags kom plötsligt sommaren! Utan förvarning blev det skitvarmt och soligt. Kläder åkte av, solglasögon åkte på. GÖTT! Man blir ju lika förvånad varje år, man kan liksom inte fatta att det faktiskt kan vara löv på träden och att man inte alltid behöver gå med en halsduk virad tre varv kring halsen. På torsdagkvällen grillade vi med Ali och Björn, satte upp den lilla engångsgrillen på innegården och sedan var det bara att köra! Tyvärr kom det lite regn så vi satt ändå inne och åt men det var trvligt i alla fall. I lördags flydde vi stan och Göteborgsvarvet och satte oss på skärgårdsbåten ut till Styrsö istället. Där ute var det riktigt nice! Det var så underbart att få sträcka ut sin bleka kropp på picknickfilten och bara lapa sol och lyssna på vågorna. Enda nackdelen var att kroppen inte var så blek längre när vi satt på båten hem igen framåt kvällen... Usch usch för min totala avsaknad av pigment som förvandlar mig till en röd kräfta så fort jag vågar vira av mig den där halsduken ;-) I söndags hängde Peter med oss ut till Katarina där vi lunchade och slappade. Jag och Katarina tog sedan en promenad till Slottsskogen där vi inte direkt var ensamma tack vare det underbara vädret. Vi kikade in the neighborhood of Mr P och jag blev avundsjuk på det fantastiska läget precis ovanför Slottsskogen.


Björn klättrar i träd...





Mormor 80 år

Förra helgen fyllde kära mormor 80 år och det ville vi såklart fira. Släkten träffades redan på förmiddagen och åkte till Hestra i Småland där vi åt födelsedagslunch på en restaurang. De hade småländsk buffé och det var väldigt spännande, jag åt kroppkakor och raggmunk för första gången vilket smakade gott :) Efterrätten med småländsk ostkaka och äppelpaj satt inte heller fel. Hemma hos mormor och morfar var det sedan öppet hus och ännu mer god mat.






Trasig cykel

Igår när jag kom ut efter träningen stod Viktor och väntade på att få cykla hem tillsammans med mig. Han kom från praktiken på Sahlgrenska. Trevligt att få sällskap på hemvägen, det började ju mörkna så hade inte varit så kul att cykla den långa vägen helt själv. MEN! Vad händer vid Olskroken om inte det att man cykelkedja går sönder?! Inte kul, inte kul alls! Till saken hör att jag valde att cykla till träningen igår just för att det inte gick några vagnar ut till oss på kvällen p.g.a. spårarbete. Så vad göra? Ställa cykeln någonstans och ta ersättningsbussen hem? Gå den resterande vägen hem och leda cykeln? Alternativet att ställa cykeln och åka hem utan den kändes inte bra med tanke på att jag har en DBS-cykel som säkert skulle bli snodd under natten. Så jag fick hänka på Viktor hela vägen hem. Gött för mig, desto mer jobbigare för honom som fick dra typ 80 kg extra! Men hem kom vi, framemot elva på kvällen.

Nu ska jag snart åka in till Humanisten och träffa Camilla, vi ska greja med en litteraturpresentation vi ska ha på torsdag. Ikväll ska jag och kusin Emma hem till Katarina, ska bli roligt!






Mat!

Nu ska jag smaka på Viktors boeuf bourguignon som doftar ljuvligt och sedan cykla till träningen!




Ge mig hår!

Just nu är jag inne i riktig usel hårperiod. Min frisyr är bara så tråkig och ful. Den är inte kort men heller inte lång. Det är inte blont men heller inte brunt. Det är bara nått mittemellan vad det gäller alla aspekter. Och jag måste platta fanskapet för annars ser det verligen inte klokt ut. Dagens klag från mig.



Vill ha tillbaka denna frisyr nu nu nu!



Sugen på The Arks nya

Är det någon som lyssnat på The Arks nya album? Vill köpa det men man vill ju att det ska vara någorlunda bra så man inte slänger pengarna i sjön. Ska kolla om det finns på Spotify...





Klasskillnad

Har läst ut Lars Keplers (som ju egentligen är Alexander och Alexandra Coelho Ahndoril) "Hypnotisören" och jag säger bara: jävlar vilken bok! Jag kunde på riktigt inte lägga ifrån mig den. Rekommenderas starkt starkt starkt! Lite klasskillnad mellan den och andra svenska deckare om man säger så... Har ju gett mig på Camilla Läckbergs böcker och de är inte att förkasta men "Hypnotisören" spelar i en lite högre division om man säger så!






ps. Förlåt för att det här bloggen för en tynande tillvaro. I mitt huvud gör den inte det, där funderar jag mest hela tiden på saker jag kan skriva här och olika formuleringar jag kan göra, synd att ni inte kan följa den därifrån istället!




Pengaproblem...

Hur kan något som inte finns vara ett problem? Det borde inte vara så, de flesta problem beror ju att något finns - t.ex. krig, överflödskilon eller en överbelamrad diskbänk. Men med ekonomin är det tvärtom, det är när det inte finns några pengar som det blir ett problem.


De flesta skulle väl svara ja på frågan om pengar är en bristvara i ens liv...



Min valborgshelg

I fredags var jag, Katarina, Jukka, Peter m.m. inne i stan och kollade på Chalmers-kortegen. Roliga och träffsäkra skämt som vanligt! Men vad fan hände med vädret? Sämsta vädret hittills iår inföll såklart där på valborgsmässoaftonens tidiga kväll :(  Kalla och blöta åkte vi sedan hem till Katarina och korkade upp! Kvällen slutade på Nivå där vi hade det riktigt kul! Efter fem timmars sömn mötte jag och Katarina upp Malin på Nordstan i lördags. Jag hittade ett par nya jeans vilket var behövligt. Efter vår lilla shoppingtur och vår lilla picknick i lejontrappan åkte vi hem till Mikael, Novelina och Eira. Hon var om möjligt ännu sötare nu än för en vecka sedan och man bara smälter! Sedan hade vi sisters-night hemma hos mig med tacos och film och en misslyckad kladdkaka :) Idag har jag inte gjort så mycket mer än att cykla in till träningen, träna och sedan cykla hem igen.

Hoppas ni också haft en bra valborg och första maj!



RSS 2.0