VARDE LJUS!



Aaahh! Det är lika fascinerande varje år när man ställer om till sommartid. Ljusa kvällar, det har man glömt vad det är för något så varje år blir man (ja, jag blir det i alla fall) lika förvånad. Och att man får mer energi märker man också ganska snabbt. Härligt!

Men på tal om ljus så var man ju tvungen att släcka ljuset under Earth Hour i lördags. Ganska roligt jippo tycker jag, undra om det märktes någon skillnad på elförbrukningen under den timman? Jag och Katarina begav oss i alla fall in till till stan för att kolla när Avenyn släcktes ner. I ärlighetens namn var det inte så mycket att se, de släckte "bara" ner gatubelysningen samt belysningen över spårvagnsspåret. Alla butiker, restauranger, teatern m.m. var fullt upplysta så effekten av nedsläckningen märktes tyvärr inte speciellt mycket. All eloge till Condeco, Eva's Paley samt några andra tappra restauranger och butiker som i alla fall tog tid på sig att släcka ner. Mysigt!


Vi har ställt oss längst upp vid konstmuseét för att kolla in Avenyn under Earth Hour.


Före nedsläckningen...


... och efter.


Fick till en rätt snygg bild på Poseidon!

SOMMARTIDER HEJ HEJ!

Nästan direkt hemkommen från skidresan tycker jag det är dags att blicka framåt mot sommaren! Jag har jobbat alla sommrar så länge jag kan minnas (ja ja, visst minns jag längre tillbaka än när jag var 12 år men jag jobbade faktiskt min första sommar när jag bara var just 12 år!). Ja, jag började hur som helst tänka tillbaka och kom fram till att jag haft en hel del härliga (?) sommarjobb, en lista på vad jag jobbat med kommer här:

sommrarna -99 och -00 --- jobbade två sommrar (efter sexan och sjuan) som jordgubbsplockare på Sjögårdens jordgubbsodling i Södra Säm. Hur jag klarade att gå upp vid fyra på mornarna och cykla de tre kilometrarna till jordgubbsfälten för att sedan ligga där och plocka, plocka, plocka de röda bären förstår jag inte riktigt idag men jag var ju ung då och oj vad jag tjänade bra! Hela 735 kr första sommaren, det är jättemycket pengar när man är 12 år kan jag lova :-)

sommaren -01 --- denna sommar efter att jag slutat åttan var jag faktiskt ledig.

sommaren -02 --- jag fick feriejobb genom kommunen och jobbade tre veckor på Trollsländans dagis hemma i Gällstad. Jag var nog lite för ung för att jobba med barn för jag minns att jag inte alls tyckte det var speciellt kul utan att jag mest satt och kollade klockan och räknade timmarna tills jag fick gå hem. Idag hade jag tyckt att det vore jättenice att jobba med barn, lite skrikigt bara. I slutet av sommaren fick jag jobb på Ica-Anders, lilla Ica-butiken i Gällstad, och jobbade där nån vecka.

sommaren -03 --- hade jobbat på Ica-Anders under helger och lov hela året och fick följdaktigen jobb där även på sommarlovet.

sommaren -04 --- Ica igen.

sommaren -05 --- nu var gymnasiet avklarat och jag hade ett himla flyt och fick ett vikariat hos kära Ica-Anders. Ica, Ica, saknar det jobbet! Det var lätt det bästa jobb jag haft. Omväxlande, roligt och världens bästa arbetskamrater. Visst minns man bara det som var bra så här i efterhand men jag står fast vid att det är det roligaste jobb jag haft!

sommaren -06 --- hade forfarande mitt vikariat på Ica och jobbade där även denna sommar. Vikariatet var dock bara på 75 % och eftersom en resa var bokad till hösten ville jag jobba mer. Fick då lite extrajobb på Ivanhoe (en klädbutik i Gällstad). Kul att testa på lite nytt efter många sommrar med enbart Ica.

sommaren -07 --- en sommar som bjöd på väldigt blandad kompott! Precis i början av sommaren jobbade jag som resurslärare på Tvärreds skola. Under själva sommaren jobbade på Hemma hos Haglunds (en urmysig inredningsbutik i Gällstad). Jag hoppade även in lite extra på Ivanhoe (både i själva huvudbutiken, i källarbutiken och i fiket, phu!). Utöver detta stod jag också någon helg i Golfstore outlet och sålde golfgrejer. Jag var väl inte världens bäst lämpade person för detta jobb eftersom jag aldrig satt min fot på en golfbana... haha!

sommaren -08 --- då jobbade jag på mitt senaste jobb; klädbutiken Ahman & Nielsen i Gällstad. För första gången kunde jag välja när jag ville ha semester, alla andra sommrar har jag fått jobba hela sommaren och haft typ två veckor ledigt sent i augusti...

sommaren -09 --- har ju inte varit än men jag ska i alla fall jobba som vårdbiträde på Örgrytehemmet (ett äldreboende) här i Göteborg. Tycker det är dags att prova på något nytt och hoppas på att det kommer bli både givande och intressant. Ska vara ledig först tre veckor i början av sommaren, sedan jobba sju veckor, sedan två veckors ledigt igen. Känns som en bra balans mellan jobb och ledighet.




Det om det, nu vet ni lite mer om vad jag pysslat med under mitt yrkesverksamma liv, haha :-)


En trevlig kväll har det varit ikväll (kan man skriva så?). Vi i styrelsen för nystartade Kvibergs förtroenderåd var ute på After Work. Hamnade på ett ställe på Linnégatan som hette Ciceron (eller nått liknande) som hade riktigt nice buffé. Efter det hamnade jag, Ghadi, Fredrik, Rasmus och Fredrik på Condeco där vi tog en kaffe efter maten och satt och tjôtade. Riktigt trevlig kväll :-)



Vi i styrelsen för Kvibergs Förtoenderåd.



Våffeldagen x 2 har det blivit för mig denna vecka, mums mums! I måndags var det våffledagsfirning tillsammans med utbytesstudenterna på Hvillan (vårt kårhus) och i tisdags var jag och Martin inbjudna till Katarina för att käka våfflor.


Fina våfflor hos Katarina. Gjorda på hemmagjord smet såklart! (pik till Martin)


Jag äter våffla.


Katarina äter våffla.



Sen vill jag bara avsluta detta inlägg med att berätta att jag blivit kär! Jag blir lätt kär i just den här produkten - nämligen parfym!! Var en sväng på Kicks på Avenyn idag och luktade på Diesels "Fuel for life". Oh my god, vad god den var! OH MY GOD! Vill ha, vill ha, vill ha!





SKRATTFEST UTLOVAS!

Nu är klockan mycket så det får bli ett litet mini-inlägg här bara för uppdaterandets skull. Idag har jag suttit på biblioteket på Humanisten och pluggat barns språkutveckling, på kvällen tränade jag army training med Hanna. Det är så härligt att träna! Och det ger resultat! Yes!! Mitt gymkort går dock ut nästa vecka så jag funderar lite på hur jag ska göra. Jag har ju taekwondon två gånger i veckan så det blir nog inte att jag lägger pengarna på ett nytt gymkort utan kommer nog försöka ta mig ut och springa nu när våren kommer!

Och så till rubriken. Det finns en tv-serie som är ljusår bättre än alla andra. En serie som har ALLT, framförallt härlig humor. Vill du skratta - kolla på Scrubs. Vill du gråta - kolla på Scrubs. Vill du tillägna dig viktig livskunskap - kolla på Scrubs. Har du inget att göra - kolla på Scrubs. Har du mycket att göra - kolla på Scrubs. VAD DU ÄN GÖR - KOLLA PÅ SCRUBS! I'm loving it :-)

Godnatt


FLOTTE SKIFORHOLD!

Velkommen til Hemsedal!

Hemsedal er en av Skandinavias største vinterdestinasjoner
med en unik natur som minner mye om Alpene.

Hemsedal ligger 625- 1920 m.o.h. og har et stabilt vinterklima
som sikrer en god vinteropplevelse for alle våre gjester.
Skisesongen varer fra november og helt til 1 mai.

Sådär, nu vet ni lite mer om Hemsedal, där jag spenderat helgen tillsammans med Viktor, Björn och Zdenko. Det har varit helt underbart med vinter, skidåkning och en massa skitsnack med tre killar =) Vi kom upp i torsdags natt, åkte skidor fredag, lördag och söndag och var tillbaka i Göteborg igår natt. Vädret har varit perfekt med härlig marssol! Kan verkligen rekommendera Hemsedal, otroligt bra backar och framförallt långa backar! Efter detta kommer man inte direkt vilja åka till Sälen mer om man säger så. Sååå, det blir som avslut lite goa bilder från min helg!

   














JAG VILL HA!

När man har som minst pengar  vill man köpa som mest, som vanligt alltså. Men vad det gäller kläder har jag köpt så jag känner mig nöjd nu inför vår/sommar. Eller det klart, ett par chinos ska jag försöka hitta, och ett träningslinne eller två vore inte heller helt fel, sen lite nya snygga underkläder... ja ja, jag ska i alla fall försöka lägga band på mig... Man har ju inte heller så mycket pengar längre så jag måste helt enkelt lägga band på mig. När det kommer till jackor behöver jag inget och det känns himla skönt för det är ju en dyr post annars, men jag har en Henri Lloyd-parkas, en skinnjacka, en Elvine-jacka och en kavaj från H&M som alla får hänga med en säsong till. På skofronten intet nytt! Jag bestämde mig förra sommaren att inte köpa några nya skor på ett år efter att jag inhandlat en hel del (varav två par fortfarande inte är använda, kan man vaccinera sig mot felköp? Ett par är för stora och ett par är nog inte så "jag" som jag trodde). Jag har hur som helst hållt detta löfte nästintill prickfritt, ett par svarta pumps är det enda som har inhandlats på snart ett år.

Sen kommer vi til prylarna. Där är det mycket som lockar. H&M's nya textil-serie har mycket finfina saker man vill ha till hemmet, IKEA och MIO har alltid en massa mysigt och snyggt och häftigt och modernt. Lagerhouse kan jag inte gå in i längre för jag kommer aldrig ut, samma med Bolagret och Granit, ja ni fattar... Överst på önskelistan står i alla fall för tillfället en jordglob (från bokhandel eller jordglob.se) samt fina glasburkar till köket från Granit. Och snart kommer studielånet...




Vill ha dessa snygga burkar. Vill fylla dem med samma saker som på bilden + min egengjorda mumsiga müsli!



Drömmer också om en jordglob, men denna är attans dyr, över 1000 spänn...

ALLT ÄR VACKERT NÄR SOLEN SKINER


Vintersol hemma i Gällstad


Idag har det varit en underbart solig (vår)dag här i Göteborg. Då kom jag att tänka på att allt är så vackert när solen skiner på det, medans allt ser tråkigare ut när det är molnigt. Det är faktiskt sant! När jag åkte hem efter sista mötet med min röstlogoped sken solen och till och med det rostiga gamla tåget som kom åkande var jättevackert!

Ikväll har jag börjat packa till Hemsedal, ska bli underbart med lite riktig vinter innan man kan börja längta efter våren på allvar. Jag älskar ju mössor men min älskade dumbo-mössa får inte följa med till Hemsedal bestämmer Viktor.

Sen experimenterar jag litegrann med desigen här på bloggen också och det går väl sådär... Tänkte prova lite olika "stilmallar" och se vilken jag gillar bäst. Fast helst skulle jag vilja designa bloggen helt själv men sådana kunskaper besitter jag tyvärr inte...

Puss puss på er

 


















Dumbo-mössa is the shit! Älskar min härliga mössa ;-)
Observera mitt väldigt lockiga hår, när jag inte bryr mig om det blir det som finast, synd bara att jag jämt glömmer det när det är fest och dylikt...


JAG LETAR

Hade tänkt att jag skulle lägga in gamla goa bilder från konserter man varit på under åren för att liksom komma i rätt stämning nu inför U2 i sommar men jag hittar inte de bilder jag letar efter tyvärr! Jag får leta vidare på datorn och återkommer förhoppngsvis med bilderna vid ett senare tillfälle. Nu är det dags att åka ut till Katarina på Hisingen och kika på Melodifestivalsfinalen (heja Alcazar!) och äta gott (mums med pavlova!).


Haha, hittade dock en massa andra roliga gamla bilder på datorn ;-)
Denna symboliserar ju bra att jag måste leta vidare efter mer bilder...

JA JA JA! eller KALLT KALLT KALLT!

Natten har passerat.
Natten var kall.
Har träffat mycket trevligt folk i kön.
Låter bilderna berätta.



Kl. 00.00
Jag och Katta anländer till Skandinavium och ansluter oss till den växande kön


Kl. 00.30
Vi slår ihjäl tid genom att spela M.I.G.


Kl. 01.00
Vi lånar ut ett par strumpor till Micke, som det visar sig att Katta har tränat Krav Maga med en gång i tiden.


Kl. 01.30
Kylan kryper sig på.


Kl. 02.00
Den rutinerade köaren Magnus gör en kaffe latte!


Kl. 02.30
Dags för lite värmande nyponsoppa.

 
Kl. 03.00
Kön växer sakta men säkert under natten...

 
Kl. 03.30
Kallt


Kl. 04.00
Slumrar till en stund


Kl. 04.30
Jocke (trevlig kille i kön), Micke (annan trevlig kille i kön, Krav Magan ni vet...) och Katarina.


Kl. 05.00
Ser ni att vi gör U2 med händerna?!


Kl. 05.30
Magnus ber för Katarina och försöker "hela" henne. Ja, vi var sannerligen med om mycket denna natt...

 
Kl. 06.00
Nu börjar kön växa till allt snabbare. Vi har redan stått här i sex timmar.


Kl. 06.30
Nu är det fan i mig KALLT!


Kl. 07.00
Orka vänta mer! Två timmar kvar tills kassorna öppnar.


Kl. 07.30
Börjar drömma mig bort till sommar och konsert...


Kl. 08.00
Vi organiserar oss i kön efter de nummer vi fått när vi anlänt under natten...


Kl. 09.15
YES YES YES! Fick biljetter :D Dags att dra hem och DUCSHA och SOVA efter att ha varit vaken i 27 timmar...





BLIR DET NÅGON KONSERT I SOMMAR TRO?

Nu ska jag dra på mig understället och vintermunderingen och åka in till Skandinavium för att ställa mig i kön för att försöka få tag på biljetter till U2:s konsert den 31 juli =) Får se hur detta kommer att gå... om jag klarar natten :-S Det har snöat hela eftermiddagen så förutsättningarna för att klara en natt ute kunde väl sett bättre ut...
Rapport om hur det gick kommer imorgon... önska mig lycka till!!

u2

GAAAHHH!

Nu är filmen som vi hyrde tidigare ikväll färdigtittad. Det blev "Barnhemmet" ("El Orfanato"). Varför varför varför låter jag mig övertalas att titta på skräckfilmer?? Men det var en väldigt bra film, skräckfilm av det slaget som jag ändå gillar. Där stämningen är värre än det man verkligen får se. Ska man dra paralleller med någon annan film kommer jag direkt att tänka på "The Others" med Nicole Kidman, "Barnhemmet" är lik den filmen på många sätt. Så nu får vi se hur många veckor det tar innan jag kan sova normalt på nätterna igen, för att inte tala om hur det hemskt det kommer att vara att gå ute själv när det är mörkt...


HEMSEDAL - HERE WE COME!

Idag blev det hastigt och lustigt bestämt att jag, Viktor, Björn och Sdenko åker till Hemsedal nästa helg!
Härligt! Då blir det lite vinter och skidåkning även denna säsongen trots allt :-)

Nu ska det kikas film och ätas onyttigheter. Dessutom har det förekommit klagomål om att jag skriver för långa inlägg så detta får väl bli lagom för stunden.

hemsedal

EN LEKTION I HUR DU BLIR YNGRE

Jag har ett bra tips för den som börjar känna sig gammal eller som tycker att man samlat alltför mycket vuxenpoäng - börja studera på högskola eller universitet! Här kommer mina bevis för att man blir yngre av att vara student:

- Ekonomin blir sämre. Om man gör som vi (jag & Viktor) gjorde och säger upp sig från sina resp. heltidsjobb och istället tar studielån märks det en rätt tydlig skillnad i plånboken, och du har därmed förlorat en stor summa vuxenpoäng.

- Du kommer (antagligen) flytta till en mindre bostad. Vi gick från 50 till 25 kvadratmeter. Därmed halkar du ner ännu mer på vuxenstegen.

- Du kommer (antagligen) inte ha råd att ha bil längre och hey, helt plötsligt är du som en 16-åring igen.

- Genom att inte ha ett ordentligt jobb bidrar du egentligen inte med nått till samhället (även om du såklart KOMMER att göra det när utbildningen är klar...) och du är nu plötsligt likvärdig med en 12-åring.

- Du kommer sitta hemma med LÄXOR på eftermiddagarna - hej 9-åring!

pernilla


Det får bli mina funderingar från idag, nu ska jag iväg till gymmet och köra army training.

672 KR FATTIGARE...

... och snart fyra böcker rikare. Ja, det kostar på att vara student när bokpriserna ser ut som de gör. Fast fyra böcker för 672 spänn kan väl i och för sig inte ses som något annat än ett kap. Men är det någonsin rea på kurslitteratur? Någon som vet? Men jag tänker hur som helst INTE klaga på hur dåligt vi studenter har det för jag tycker inte vi har det dåligt alls. Vi har det snarare ganska glassigt här i Sverige. Det har pågått en ganska hätsk debatt angående detta i Metro som jag följt och där menar många på att studiebidraget är på tok för lågt och att hyrorna på studentlägenheter är på tok för höga, MEN, säger jag då - välkomna att studera en termin på tex Oxford University (eller valfritt universitet utomlands för den delen) och du måste punga ut med typ 100 000 kr. Så vi svenska studenter har det rätt bra (väldigt bra) ändå som får gratis utbildning.

Igår morses på morgonpasset i P3 pratade de om syskolrelationer. Syskon är något som nästan alla har. Syskonen finns alltid där. Med syskonen delar man fler erfarenheter än vad man gör med någon annan (nästan). Jag blev i alla fall väldigt berörd av det de sa, det här med att det ofta finns sådana otroligt fasta roller inom en syskonskara. Jag kom så klart att tänka på mina egna syskon som jag älskar väldigt mycket och som jag hoppas på att få träffa till helgen!

Over and out

sisters
Gammal bild på systrarna Johansson.
Duktig, Tuff och Snygg - där har ni våra roller, men hörrni, är det inte dags att vi kastar dem överbord nu?

RSS 2.0