Sista doften av sommaren

På väg hem idag gick jag förbi en man som klippte gräset utanför sitt hus. Doften av nyslaget gräs... mmmm! Samtidigt hade redan ganska mycket löv fallit ner så det blev en slags dubbel bild - sommaren lämnar oss och hösten gör sitt intåg. Det känns framförallt genom att dagarna har börjat bli så korta nu, det är nästan helt mörkt utanför fönstret när jag skriver det här, och klockan är tio över sju. Jag är trött på de enorma svängningarna i dagsljus som vi har här i Sverige. Jag skulle må mycket bättre om det blev ljust klockan sex varje morgon och mörkt klockan åtta varje kväll. Mer lagom. Men nejdå, i Sverige ska det vara så extremt, antingen ljust hela dygnet (typ) eller mörkt hela dygnet (typ). Men men, känner väl ändå inte att detta är skäl nog för att utvandra...

Nu är äntligen tentan i kognition- och kommunikationspsykologi gjord, skönt! Och den gick bra också, känns ännu mer skönt! Men tack gode gud för att det inte kom med nån fråga om olika uppmärksamhetsformer och i vilken del av hjärnan de sitter!

Imorgon och på fredag ska vi ha två föreläsningar i farmakologi som inte ska tenteras, underbart! Tänker sitta tillbakalutad med fötterna på bordet och bara lyssna ;) Sedan på måndag börjar nästa kurs; Neurologi och Psykiatri, lär bli rätt tufft för den är bara under fyra veckor. Men innan jag behöver oroa mig för det väntar ett besök hemma i Gällstad, jippi! Jag kan få sådan fruktansvärd hemlängtan ibland (mestandels när jag sitter på en överfull spårvagn med en skrikande unge bakom mig och en inrökt pundare som luktar pyton brevid mig). Så det ska bli skönt med lite ren och skön Gällstadsluft. Ett besök till skidbacken i Ulricehamn för lite go rump- och lårträning planeras också :)

Nu väntar ett taekwondo-pass.

Känner mig väldigt tillfreds och harmonisk.


Hedvalla - mitt barndomshem (eller ja, jag bodde här tills jag var 21!)



Längtar iväg...

De senaste dagarna har jag fått en massa förnimmelser från Sydamerikaresan jag och Viktor gjorde för snart tre år sedan (tre år sedan! det är helt sjuuuukt vad fort tiden går!). Antar att det är för att det är höst nu och man får massa minnen från när vi förberedde oss som mest inför resan. Aaahh, vill komma iväg på en långresa igen! Och gärna med Rosa Bussarna igen, blir så skön sammansvetsning mellan alla som reser och så är det inte så pretentiöst heller utan mer äventyrligt och fritt! Drömresan går till Latinamerika, nån gång ska jag dit alltså...

Hur som helst så är det vissa förnimmelser av dofter, hur ljuset faller i vissa vinklar eller hur solen speglar sig i vattenpölarna i gatan som får mig att minnas saker från resan. Vägarna in till vårt minne är verkligen märkliga! (och för övrigt något som jag skriva tenta på imorgon...)


Galapagosöarna


Ecuador


Peru


Bolivia, Titicaca-sjön


Bolivia, Saltöknen


Bussen uppställd på sunkig camping i Argentina (men de hade pool!)


Sen kväll i Paraguay


Brasilien, Rio de Janeiro

 


 


Kändisspotting på bokmässan!

Idag har jag och Katarina gått på bokmässan. Vi var inte själva där direkt, tyvärr. Det klart det ska vara mycket folk på en mässa (blir lätt lite ödsligt annars i en så enorm lokal som Svenska Mässan) men det är ändå inte kul när det är så trångt att man knappt kan ta sig fram emellanåt. Vi höll ganska hårt i våra plånböcker, jag fyndade tre böcker för 50 spänn (Luftslottet som sprängdes, Konungens återkomst och Timmarna), för Katarina blev det tre Paulo Coelho-böcker. Och så såg vi en massa kändisar! Wihoo ;) Camilla Läckberg, Katerina Janouch, Tomas Bodström, Margot Wallström, Jan Guillou, Doreen Månsson, Andreas Carlsson (från Idol-juryn), Michael Nyqvist, Carl-Johan Wallgren (som har skrivit underbara "Den vidunderliga kärlekens historia"), Tommy Deogan...

Annars då? Helgen har som vanligt gått fort. Klocken ringde 07.10 i lördags och 06.50 idag, hmm, sovmorgon, vad var det det var nu igen? Igår satt jag, Hanna, Tove och Sara och pluggade tillsammans hela dagen och idag har det som sagt blivit bokmässa och därefter träning.

Resultat av min kändisspotting: (ursäkta min dåliga mobilkamera)








Vem har det värst?

Nu börjar det dra ihop sig inför tentan på onsdag, *gulp*.
Sitter och vrider och vänder för att hitta svaren på frågor som "Redogör för begreppen "certainty" och "pseudo-certainty" samt förklara varför dessa effeker uppstår", "Vad är förlustaversion? Beskriv ett fenomen som kan förklaras som en förlustavesrion", "Vad är perceptuell respektive semantisk klassificering?". Klurigt värre!

Men så råkade jag slänga en blick på Viktors papper och fick se "Bered 6 ml HDP med koncentrationen 500 MBq/ml kl: 10.00. Aktivitet Tc99m kl: 08.00 21000 MBq i 10,5 ml. Koncentration Tc99m? Volym Tc99m? Volym NaCl (spädning)?"

HJÄLP, snabbt tillbaka till mina psykologipapper, kanske inte är så farligt jobbigt ändå... ;)

godnatt



sova sova sova

Idag har jag "bara" pluggat i tolv timmar.
Nu går jag och lägger mig.



Kickoff!

I lördags ordnade vi i förtroenderådet en kickoff-fest för alla boende här i Kviberg. Vi reste partytält, hade byggt bord och bänkar, gjorde det mysig med solstolar och en massa stora plastväxter. Mycket folk dök upp och kvällen blev superkul!


















Är det ditt slutgiltiga svar?

Tänkte vara juste och slänga upp svaren på frågorna i mitt föregående inlägg, om det nu är någon som vill veta!

1. 39 år
2. 675 mil
3. 13 st
4. 39 st
5. 3476 km
6. 177272 kg
7. År 1756
8. 645 dagar
9. 959 mil
10. 11034 meter



Nu blir det till att spela TP hela hösten...

Kursen vi läser just nu heter Kognitions- och Kommunikationspsykologi. Idag hade vi en föreläsning som handlade om bedömningar. Alltså hur vi människor gör bedömningar, vad vi går på när vi ska göra bedömningar och vilka felstrategier som kan leda till felbedömningar. Som ett praktiskt moment i dagens föreläsning fick vi sitta två och två och försöka svara på tio frågor. Uppgiften var att ange ett lägsta svar och ett högsta svar, alltså ett intevall. Man skulle dessutom vara 90 % säker på att det rätta svaret låg inom detta intevall. Nedan kommer frågorna, så kan du testa dig själv!

1. Hur gammal Martin Luther King var när han dog
2. Längden på Nilen
3. Antalet länder som är med i OPEC
4. Antalet böcker i Gamla Testamentet
5. Månens diameter i km
6. Vikten av en tom Boeing 747 i kg
7. Året då Wolfgang Amadeus Mozart föddes
8. Antalet dagar en asiatisk elefant är havande
9. Avstånd (fågelvägen) mellan Tokyo och London
10. Djupaste punkten i havet (i meter)

På första frågan kunde man alltså inte ange intervallet 0-130 år för då skulle man ju vara 100 % säker på att få rätt. Så det svåra var att hitta ett intervall där man kände sig nästan helt säker på att svaret fanns inom. Dessutom var det ju svåra frågor! För att klara uppgiften fick man bara ha ett fel... Grejen som detta test skulle illustrera är fenomenet överkonfidens, alltså att vi människor tror oss kunna bedömma saker bättre än vad vi egentligen kan. Det gick åt skogen för mig och Linda i alla fall, vi trodde oss definitivt kunna detta bättre än vad vi egentligen kunde och angav för snäva intervall. Så nu känner vi oss manade att spela TP och liknande allmänbildande spel för vi tyckte verkligen frågorna var skitsvåra!





Är jävligt sugen...

... men vågar man?

Jag snackar såklart om att klippa av sig håret! Riktigt kortkort gärna. Men det är skitsvårt att veta om man kommer att passa i det... hmm... detta får bli något att fundera över, eller rättare sagt, det är redan det enda jag kan tänka på typ.


Okej, detta kanske är lite för kort ändå...


Detta är skitsnyggt! I alla fall på rätt person...


Awesome!


också rätt snyggt


Min blivande frisyr?


Ja, det får räcka som inspiration. Och eftersom jag har förärats med en syster som är frisör är inte steget till att bli korthårig långt :) Men det var ju det där med modet som sagt, ja alltså inte om det är modernt eller ej utan om jag besitter modet att göra klippet ;)



Bad news


Idag tänkte jag enbart dela med mig av lite tråkiga nyheter:

1) Jag får inte på mig mina Dieseljeans längre! Så går det när man ägnar en hel sommar åt att äta onyttigheter.




2) Två par i min bekantskapskrets har valt att gå skilda vägar. Tråkigt!






Längtar...

Imorgon börjar äntligen Idol igen! Gud var kul det är med alla som tror att de kan sjunga. Fast ännu roligare är det såklart att se den lilla klick som faktiskt kan sjunga och som gör det riktigt bra!


Styrsö

I lördags var vi ute på skärgårdsutflykt! Det var en aktivitet som vi ordnade för våra nollor. Även de som kände för att hänga med från vår klass (utöver nollningskomitén Larynx då alltså) fick göra så. Därav min medverkan. Har aldrig varit ute i Göteborgs skärgård tidigare så nu såg jag min chans :)

Tillbringade en härlig dag på Styrsö med god mat, skrattframkallande lekar och bad (faktiskt!).





Flamingo-leken!


Krabbmete


Det vinnande laget


Det förlorande laget


Nu ska det badas!


Skeptiska åskådare


Mindre skeptisk badare!


De två modiga





Fest!

Efter tre dagar med föreläsningar börjar man känna sig välbekant med plugget igen. Men visst är man lite ringrostig, var ju trots allt tre månader sedan man satt och antecknade så att pennan glödde... Idag satt jag några timmar på biblioteket och pluggade och då kände jag att jag började komma in i det igen, och jag började fatta sånt jag inte fattat på föreläsningarna, härligt!

I onsdags hade vi i kurs 21 välkomstmiddag för de nya logopedstudenterna; kurs 22. Vi höll till på vårt vackra kårhus, Hvilla Medici. Det blev en mycket trevlig kväll med god mat, tårtbakning, lekar och spex :)

Igår var det pubrunda på Chalmers men ryktet hade nått oss om att det skulle råda hårdare regler än tidigare och att de numera bara skulle släppa in chalmerister. Hur som helst så började kvällen för min del med ett gäng klasskompisar på Publik på Andra Långgatan där vi tog en (eller kanske två...) öl och satt och tjötade. Sedan begav jag mig hem till Sara och Lenny för förfest. Vi hamnade dock inte på Chalmers senare på kvällen utan istället på Vasastan (i Vasastan!) där de sålde öl och cider för 29 spänn. Mycket bra tyckte vi! Oj oj, kvällen blev både blötare och senare än vad jag kanske tänkt mig från början men vi hade sååå roligt!

Och eftersom inte kameran var med under gårdagen får jag väl bjuda på lite äldre bilder på mina kära vänner! (bli inte sura på mig för det, Sara, Hanna och Tove...!)

  



Tre timmars gåshud

I lördags kväll var jag och Katarina och såg på Dansgala på operan. Allt möjligt inom dansen visades upp, med fokus på balett och street. Riktigt häftigt! Det första man slås av är hur sjukt vältränade dansarna är, verkligen SJUKT grym kroppskontroll! Jonas Gardell var konferencier för kvällen och han var också riktigt bra och rolig! Och gissa vilka vi satt precis bakom? Jo, Mark Levengood och hans och Jonas barn Amos och Olga!

Bounce och Twisted feet var häftigast, måste kolla upp när de har fler uppvisningar för de var verkligen värda att se! Kolla själva in klippet med Twisted feet, det blir ännu häftigare mot slutet.




Bounce bjöd på mycket läcker "sängdans" ur deras föreställning Gökboet.


Kändiskåt som man är var det förstås mycket trevligt att sitta bakom Mark Levengood, samt att få se Jonas Gardell som konfenencier :)




RSS 2.0