Dags att knyta ihop säcken

Idag är det årets näst sista dag. Det känns skönt. Ibland brukar jag inte vilja att det ska bli nytt år. Ni vet allt det där med att tiden går så fort och man bara blir äldre och äldre i kroppen men inte i huvudet... Ja, jag känner faktiskt så ibland trots att jag är 23 ½ år och 75. Men nu ska det bli skönt med nytt år, till och med nytt decennium ju! En nystart behöver jag, framförallt vad det gäller kost och träning. Har ju varit sjuk i tre veckor tidigare här i december så nu är det dags att sparka igång igen (bokstavligt talat, jag saknar taekwondon!).

Julen var bra och mysig på alla sätt och vis. Firade med min familj, mormor, morfar och farmor den 23:e, och sedan med Viktors familj och släkt både den 24:e och 25:e för att sedan tillbringa annandagen med min familj igen. Sedan har vi fått några dagar här i Göteborg eftersom vi åkte hem hit igen den 27:e.

Nu är väskorna färdigpackade för Hemsedal! Tjoho :) Kan kombinationen skidresa, nyår och goda vänner bli bättre?! Gott Nytt År på er allesammans :)







Julen i bilder






Jul på Liseberg

Här kommer lite bilder från i torsdags kväll när jag, Viktor, Emelie och Sanna besökte Liseberg. Väldigt mysigt (men tyvärr väldigt kallt...)!





Inte på topp precis

Får be om ursäkt för dålig uppdatering. Jag mår fortfarande inte bra. Nu har jag varit sjuk i tre veckor, börjar bli väldigt jobbigt. Började med vanlig förkylning, gick över till kraftig förkylning/influensa och har nu blivit kraftiga buksmärtor. Vad är det här liksom? Orka.



Inte kul

Jag är sjuk. Trodde förra veckans förkylning skulle räcka men det gjorde det tydligen inte. Halsont, hosta och snuva har åter drabbat mig. Man får pigga upp sig med lite gamla godingar på YouTube (jootabb som jag brukar kalla det).


Hänt sen sist

Här kommer en liten redogörelse för vad Pernilla Maria haft för sig de senaste dagarna:

Torsdag
Skrev tentan i nero- och psykolingvistik på morgonen. Shit, det gick inte så bra, var en del svåra frågor och jag hade väl inte pluggat så mycket som jag borde så vi får se hur detta slutar... Efter tentan hade vi en timmes lunch och sedan var det introduktion för nästa kurs; Språkstörning vuxna. Ingen vila alls med andra ord :( Den nya kursen verkar dock vara en naturlig fortsätting på det vi just läst så det känns rätt bra. Vi fick också veta vart vi ska vara under askultationsveckan i januari. Då ska vi ut och gå brevid logopeder på deras arbetsplats vilket ska bli riktigt spännande! Jag hamnade på barnlogopediavdelingen på Drottning Silvias barn- och ungdomssjukhus här i Göteborg.

Fredag
Jobbade med en rapport i klinisk dialog (kursmoment då vi jobbar med patientfall) på morgonen tillsammans med Hanna och hade sedan föreläsning på eftermiddagen. På kvällen var jag och Viktor på semifinalen av Idol i Scandivavium. Det var riktigt häftigt! Vi var i och för sig typ de enda över 20 år där (om man bortser för alla föräldrar som var där med sina barn) men det gjorde inget. Stämningen var helt otrolig, framförallt när Erik körde Maidens "Run To The Hills" :) I reklampauserna uppträdde några av de som har röstats ut tidigare så utöver Calle, Tove och Erik fick vi även se Mariette, Reza, Eddie och Rabih. Kul kul kul! Westlife var också där och uppträdde och de var faktiskt inte så pjåkiga de heller. Efter Scandinavium begav jag mot Studenternas Hus där logopedfesten hölls. Så det blev lite fest även för min del!


Det lär bli en grym final!



Lördag
Julbord på hemmaplan (Hofsnäs) med Viktors släkt. Riktigt trevligt och riktigt gott :) Men vi höll på att missa hela kalaset på grund av en spårvagn som fick stopp på vägen till Centralen. Fan! Sånt händer ju bara när man har en tid (i vårt fall en buss) att passa också. Vi fick ta oss till fots till nästa hållplats där vi kunde ta en buss. Sedan hade vi en himla tur... Eftersom Ulricehamn är ett så populärt resmål (ehh...?!) så var kön till bussen lång och den var därav försenad. Tur för oss som efter en språngmarsch tvärs genom Centralen hann med den! Vi åkte hem till götet igen efter julbordet så det blev en del bussåkande igår men skönt att komma hem till sitt eget på kvällen.


Hofsnäs i sommarskrud



Söndag
Träffat Novelina och varit ute och gått och sedan ätit gott och suttit och pratat i timmar. Lagat mat till veckans matlådor. Så kan den här dagen sammanfattas.






Är det bara jag som fryser ihjäl?

Imorses var det åtta minusgrader och kristallklar luft. Härligt! Men burrr vad kallt! Är det bara jag som fryser eller? Folk går utan mössa, utan väntar, i tunna höstjackor utan halsduk. Hur är det möjligt? Själv förvandlas jag till en is-staty så fort jag kommer utanför dörren. Är det nått genetiskt fel på mig eller? Eller vänta lite nu, det är såklart det här landet det fel på. Jag borde seriöst fundera på att flytta till Spanien för gott. Dessutom är det mörkt och inga löv på träden nästan hela året här. Pessimisten är framme hör jag (oj, vad schizo jag låter). Jag har tenta imorn. Säg att jag är förlåten. Jag fryser om fingrarna till och med inomhus. Mitt blod har stannat. Viktor spelar idol-Calle för mig, nått som gör mig glad i alla fall, han är jäkligt bra med Chers "Walking in Memphis".



RSS 2.0