Plugg, exotisk frukt och Vasaloppet

Hej hopp!
Nu ska jag (efter dagens pluggande) strax bege ge mig ut mot Hisingen till syrran som nu är tillbaka i Göteborg efter sin Australien-trip! Det blir myskväll hemma hos henne där även mamma och pappa befinner sig. Så kvällen blir väl lugn med Melodifestival och en exotisk fruktbricka. Tänk vad många sådana man varit med och gjort när man jobbade på Ica... Hur som helt älskar jag frukt så det ska bli riktigt mumsigt! Tills imorn tänker jag ha ställt klockan och gå upp och bänka mig framför Vasaloppet, en tradition som jag missat nu några år men inte tänker missa imorn ;-)
Trevlig helg!

vasaloppet

NEHÄ?? E´re sant?

förvånadförvånad

Var och tränade body pump på gymmet ikväll och när jag kom ner till Redbergsplatsen för att ta vagnen hem efteråt slängde jag en blick på löpsedlarna utanför Pressbyrån. Både DN och GP skrek ut följande (jag minns inte exakt men det var något i stil med detta): "Ingen diet är bättre än någon annan - det enda som fungerar för att gå ner i vikt är att minska kaloriintaget!" och "Forskarna visar bantningsbluffen - det finns inga mirakeldieter, du måste bara få i dig mindre kalorier". Jag kunde inte låta bli att skratta för mig själv, jag menar hur dumma är folk? För att använda ett gammalt slitet uttryck: detta "häpnadsväckande" forskningsresultat hade en babian kunna räkna ut med röven.

babian

"Vet du vad noll gånger noll är?"

Rubriken syftar såklart på en av alla oförglömliga/geniala repliker från Lukas Moodyssons film "Fucking Åmål". Vi såg filmen i skolan igår (eller man ska tydligen inte säga skolan till universitet utan man ska säga just universitetet men hur konstigt låter inte det då?) och den var som vanligt bra. Mycket bra musik i den också, syftar på Broder Daniel.
Nu ska vi ta på oss de "psykologiska glasögonen" och analysera varför ungdomarna beter sig som de gör i filmen, I like!

Sedan när jag kom hem på eftermiddagen kunde jag inte låta bli att kolla på presskonferensen med Victoria och Daniel där de berättar att de förlovat sig. Jag är ingen rojalist direkt men guuuud vad söta de är ändå! Dom är som två nykära 17-åringar! Jag blir så himla glad för deras skull och tänker att kärleken övervinner allt, hur ska man annars förklara att stackars Daniel stannat vid Victorias sida under så många år trots att ingen trott på honom och att kungen till en början inte tyckte att han dög för Victoria (om man ska tro på vad ryktena säger). Go Victoria och Daniel, ni är sötast av ALLA <3

Åkte iväg på taekwondo-träningen och jag körde lite extra hårt för allt jag kunde tänka på var den underbara semlan som stod hemma i kylskåpet och väntade. Så en dag för sent firade vi semle-dagen igår, mums mums!

åmål  åmål  åmål
Fucking Åmål - en av de bästa filmerna som gjorts i Sverige om ni frågar mig.

förlovning
Love is in the air!

semla
Give me more semla :-)


Förlåt mig, Håkan

Jag var ett stort fan av Håkan Hellström back in the days.
Jag slutade lyssna på Håkan Hellström. Visst sken jag upp när jag hörde hans låtar på radion eller dylikt men jag lyssnade inte på honom aktivt längre. Jag trodde jag slutat vara ett Håkan Hellström-fan. Varför vet jag inte. Det bara blev så. Tiden gick. Folk sa att han sjunger ju så falskt och skränigt, honom kan man inte tycka om. Jag lyssnade på folk och slutade således lyssna på Håkan Hellström. Jag hörde "Kom igen Lena" för några dagar sedan och något hände i mig. Jag kom fram till att jag inte alls slutat vara ett Håkan Hellström-fan. Jag hade bara glömt bort honom lite.
Förlåt Håkan! Nu ska vi ta igen all tid vi missat tillsammans, du och jag <3

håkan

Beach inne - snö ute

Helgen har varit kontrastrik.
Ägnade lördagens dag åt storhandling, storkok (blev 10 fina matlådor i frysen) samt lite pluggande i form av läsning i Jonas Gardells "En komikers uppväxt" (vilket för övrigt nästan försatte mig i ett depressionsliknande tillstånd för en stund).
Lördagen kväll ägnades åt fest. Var först hemma hos Sara och lagade tacos, tittade lite på Melodifestivalen, spelade det skrattframkallnde spelet "Absolut övererns - eller som hund och katt", där jag fick att alla att gapflabba då jag tyckte att "Hej tomtegubbar" hörde hemma under kategorin Barnvisor... Sedan drog vi vidare mot Chalmers berömda beachparty, där dom fyllt hela dansgolvet med ett antal ton sand, spelar go sommarmusik och alla är beachklädda :-) Kul kul kul!! Vädret ute var däremot så långt ifrån beachtema man kan komma, det kom över 1 dm snö under lördagskvällen!
Lite trött var man såklart igår men inte tröttare än att jag orkade läsa ut "En komikers uppväxt" (och känner mig nu underligt opåverkad av bokens hemskheter, dom bet sig inte riktigt fast ändå...). Jag och Viktor var också ute och gick en sväng, passade på att bygga en snygg snögubbe på utsiktberget vid SKF, så ni som åker förbi med vagnen där, kolla upp på berget ;-) Helgen avslutades med ett roligt träningspass taekwondo (där jag upptäckte att jag fan i mig inte är så otränad ändå!) och sen en underbar film hemma i tv-soffan (Bridget Jones - jag älskar dig!!).

beach
Nästan så här var det på Chalmers i lördags...

bridget
Bridget!

bridget
Bridget igen!

Rumpan dallrar


Jag har aldrig haft någon rumpa (tyvärr).
Det är aldrig speciellt kul at prova nya jeans, ja först och främst håller man ju på att gå under för att man "ska alltid köpa jeans som är för små!" enligt alla käcka JC-expediter och sedan har jag ju då ingen rumpa som fyller ut dem.
MEN!
På taekwondon i onsdags när vi stod och hoppade under uppvärmingen (uppvärmingen brukar bestå av att vi står och hoppar på stället i typ tio minuter och vevar armarna åt höger och vänster, fram och tillbaka och allt däremellan) kände jag plötsligt hur min rumpa DALLRADE! Jag förstår inte! Från att inte haft någon rumpa till att tydligen ha fått en dallerrumpa, it's not fare! Allt ska vara orättvist. Jämt. Get used to it. Men jag kommer nog ändå hävda att det berodde på detta extrema hoppande, övningen kanske fick det lilla som fanns att dallra?

Idag har återigen varit en lång dag hemifrån.
Började dagen med att åka till doktorn och få mitt tuberkolos-vaccin. Stor stor spruta - inte kul! Plus att jag nu kommer att få en varig böld som i bästa fall läker på tolv veckor. TOLV VECKOR! Ja ja, vad gör man inte för sin logopeddröm?!
Efter detta träffade jag och Hanna våra "fadderbarn", de båda finska utbytesstudenterna Leena och Mari, för en vintrig promenad i Slottsskogen där vi såklart kikade på sälarna och älgarna och kom fram till en del roliga skillnader mellan Sverige och Finland. Vi svenskar ska tydligen vara mycket snyggare och klä oss mycket bättre än finnarna, enligt Leena och Mari. Alltid kul med komplimanger, även om det var riktat mot alla oss 9 miljoner här i landet.
Sen föreläsning på Psykologen, sen träning och sen hem och ta hand om stackars sjuka pojkvännen.

spruta

Fånga snöflingor på tungan

Tro det eller ej men det har snöat hela kvällen här i Göteborg!
Och det är kallt också vilket betyder att snön ligger kvar!
Härligt!
Jag blir så lycklig!

snow

Spotify!

Spotify har man ju kännt till ett tag och jag måste säga att idén är genial (även om man gärna hade velat bränna ut sina spellistor och kunna lyssna på i bilen tex...). Hur som helst så är det först nu som jag verkligen har blivit fast för detta program. Har skapat en helskön spellista bestående av bla Frida Hyvönen, Eric Hutchinson, Veronica Maggio, The Ark, Lilly Allen, Fleet Foxes, Kleerup, Maria Mena, Leona Lewis, Mando Diao, Brandy, Kanye West m.m. m.m.

Lämnade in min hemtenta igår men känner mig tämligen säker på att jag kommer få rest på en av frågorna. För att få godkänt var man såklat tvungen att svara på allt som efterfrågades i samtliga frågor och eftersom jag inte riktigt gjorde det så blir det nog en liten rest där som måste fixas till för att få godkänt...

Skulle ha varit hos min röstlogoped Ellinor nu på morgonen men hon ringde och sa att hon blivit sjuk och något annat i skolan har vi inte idag så det blir "ledigt" :-) Får väl läsa lite om testmetoder på barn men annars ska jag chilla! (Och njuuuuuta av min spotify-spellista :D)

veronica
Veronica gör bra musik...

kanye
... Kanye gör snäppet bättre musik...

lilly
... och bäst musik just nu gör nog Lilly Allen :-)


60-tal, Valentine's Day och tentaångest


I fredags hade jag först röstgrupp i skolan en timme och efter det satt vi några stycken och försökte bena isär alla frågor kring hemtentan i uvecklingspsyklogi som ska lämnas in på onsdag. Jag, Tove och Sara begav oss sedan till Järntoget och Myrornas stora butik som ligger där för att försöka hitta något passande till kvällen födelsedagsfest hemma hos Matilda. Festens tema var hämtat från Beatleslåten "Back to the USSR" och fick tolkas fritt. Vi valde 60-tals kläder! Lunchade på stan med Katarina sen och snäll som hon är hade hon med en massa kläder framrotade ur mormors gamla klädgömmor. Valde en klänning som blev riktigt snygg! Hem och fixa iordning sig och sedan dra ut till Hisingen och Matildas fest. Blev en riktigt trevlig kväll med en massa roligt folk och Friskväderstorget levde inte alls upp till sitt rykte (dvs bomber och skottlossning) utan höll sig väldigt lugnt ;-)

I lördags var det så Alla Hjärtans Dag som vi inte firade. Katarina, Malin och Mikael tittade in en stund, trevligt trevligt!

Sen kom vi på att vi nog ändå ville fira lite Alla Hjärtans Dag så igår åkte vi in till stan och köpte oss varsin present på H&M. En sjal för min del och en t-shirt till Viktor. Plus att Viktor har beställt en halsband till mig på nätet <3
Trots min förkylning tränade jag taekwondo igår på kvällen och sen tog jag, Sara, Tove och Hanna en fika på Condeco och satt där tills de stänge vid tio.


Matilda och jag


Sara, jag och Tove


What happened in Gällstad?


I lördags förmiddag var jag hemma hos farfar och Iris och fikade och blev lite avundsjuk på Iris barnbarn som ska resa till Kuba, Jamaica och vidare till Sydamerika och så blev jag riven av deras katt vilket inte var kul och sen var vi ute och åt släktmiddag eftersom vi firade både mammas, morfars och morbror Svantes födelsedagar (fast de fyller inte på samma dag) och sen var vi en stund hemma hos morbror Svante och Elisabeth och sen åkte jag hem och tänkte att jag skulle plugga men så blev inte fallet och sen kom Viktor hem till oss på Hedvalla efter att han slutat jobba och vi åt kvällsmat allihopa (mums med crepes!) och sen blev det Melodifestivalen för hela slanten och sen på söndagen var vi ute och gick och gjorde upp eld vid Bystadsjön och det var mycket snö och härligt att vara ute och inga bilar eller nått sånt som det är överallt i Göteborg och sen åt vi Flygande Jakob till middag och det är bara fööör gott och sen fikade jag på Lager 157 med Anna och Zhore och Zhores döttrar Ghazal och Sofia var också med och det var roligt och sen spelade jag och Katarina vårt gamla älskade "Geni" på kvällen och det var väldigt jämt men jag vann till slut och så hann jag och mamma med ett litet besök hemma hos mormor och morfar också och sen på måndagen skrattade jag åt mina systrar som skulle köra en fruktdiet men kom sedan på att jag själv kör GI-dieten och kanske därför inte borde skratta åt dem och sedan satte jag mig faktiskt och pluggade nästan hela dagen men katterna sprang runt och ville leka med mig och jag var rätt trött men det blev lite pluggat i alla fall och sen åt jag kvällsmat snabbt och så körde vi in till stan (alltså u-hamn) där Malin, Katarina och kusin Jessika skulle träna och jag skulle med min buss tillbaka till Göteborg och nu har jag fått med hela min långhelg hemma i Gällstad i en enda mening!

morfar
Morfar fyllde 89 år!

vinter
Vinter!

sofia
Zhores dotter Sofia, 2 mån. Här i Annas famn.


Long days far from home

Ja, det har varit långa dagar, långt hemifrån i denna veckan!

Tisdag kväll
Jag och Viktor gick upp till Björn (som jag skrev i ett inlägg där strax före). Där var förutom vi och Björn även Ali, Marliesa och John. Blev en väldigt trevlig kväll med potatisgratäng, kladdkaka och den eviga diskussionen om Björns hängmatta.

Onsdag
Hade psykologi-föreläsning på förmiddagen. Åt i skolan med Linda, Tove och Malou medan vi avhandlade bland annat "duktiga-flickan-syndromet", något som vi nog alla kunde känna igen oss i. Beroende på vilken kurs man läser för tillfället blir man ju något av en "expert" inom just det området för stunden! Således är psykologiska frågor något väldigt intressant just nu! Begav mig därefter ut mot Partille där jag hade min första träff med en logoped vid namn Ellinor. Vi har genom skolan blivit tilldelade egna röstlogopeder som vi ska få träffa vid fem tillfällen. Detta ser jag som en enorm förmån i utbildningen. Det var en inspirerande timme där jag fick göra diverse övningar med min röst.
Direkt efter denna timme ute i Partille blev det färd inåt stan igen, närmare bestämt till Fighter Center på Viktoriagatan där jag tränar taekwondo. Ett riktigt härligt pass :-)

Torsdag
Föreläsning både på förmiddagen och eftermiddagen. Sedan kom Katarina till Psykologiska instutionen när vi slutade och mötte upp mig! Har inte träffat henne på fyra månader då hon varit i Australien så det var riktigt kul att se henne igen såklart! Vi tog en fika innan jag drog vidare mot gymmet där jag sprang en halvmil (Wow! Trodde inte jag skulle orka det!) och gick sedan på yogan tillsammans med Hanna. Hemma igen vid halv tio, tretton timmar efter att jag lämnade lägenheten på morgonen, phu!

Fredag
Hemma och yrade runt och packade inför helgens vistelse hemma hos päronen i Gällstad innan jag åkte in till skolan för en timmes röstgrupp. Väldigt intressant, kände att jag fått mycket tips från mitt möte med logopeden där i onsdags.
Sedan hem en kort sväng igen för att käka lunch. Bussen hemåt Gällstad gick från Centralen vid två, hemma vid fyra. Trött, har mest tjôtat med de här hemma. Blev sittande framför "På spåret" med mamma och pappa, lite småkul program faktiskt men jag hatar mig själv för att jag skriver så för finns det nått mer vuxet (rent av medelålders!) än att tycka om "På spåret"??! Jaha, då var man alltså gammal nu också...

Ha en bra helg allihopa, själv kan jag väl lika gärna fylla i ansökan om plats på ålderdomshem ;-)

på spåret


Jag ska snagga mig!


Har precis avslutat städningen av vår lilla lägenhet och som vanligt förfasas jag över allt hår som ligger överallt! Hur är det möjligt? Mina långa hårstrån finns överallt, därav rubriken.

Har sedan förra inlägget skrevs klarat av bland annat en patologi-tenta och ett taekwondo-pass. Taekwondon var roligare än tentan. Har alltså börjat träna taekwondo igen! Har ju haft en karriär som utövare av denna koeranska kampsport för ett antal år sedan och tog faktiskt grönt bälte (vitt-gult-orange-grönt-blått-rött-svart). Nu känner jag mig dock mer än ringrostig så nybörjargruppen passar mig perfekt! Min medtränare heter Jennie och är klasskompis till Viktor. Så watch out - snart har vi svart bälte  ;-)

Tentan ja, den var nog svårast hittills av de tentor vi skrivit. En massa subduralblödningar, astrocytom, virschows princip och diverse demenssjukdomar att hålla reda på. Skönt att den är gjord nu i alla fall, men jag lär inte få många poäng över godkänt, om jag ens når dit...

Idag började en ny kurs, ingen vila här inte. Utvecklingspsykologi står nu på schemat, verkar bli väldigt intressant!
Ska få se "Fucking Åmål" och läsa "En komikers uppväxt" av Jonas Gardell så ja, det kan väl inte bli annat än intressant?!

Dagens glada nyhet: Mikael och Novelina har fått lägenhet här i Göteborg! Jippi :-)
Dagens tråkiga nyhet: Ja, det är inte en purfärsk nyhet men min gamla kära trotjänare har slutligen gett upp livsgnistan. Min mobil från 2003 talar jag alltså om. Går inte längre att ladda, så Nokia 6510 - you´ve been a great friend, rest in peace.

Nu ska vi gå upp till Björn som bor i huset jämte och tjôta skit med honom + lite fler av Viktors klasskompisar :-)

tkd
När det begav sig för fyra år sedan...

tkd
... klöv jag brädor...

tkd
... på löpande band...

tkd
... och fick mitt gröna bälte! Novelina likaså.

björn
Björn, min käre kompis sedan sju år tillbaka då han plötsligt dök upp i vår gymnasieklass ;-)

RSS 2.0