Projekt Torka äpplen

Gjorde iordning äppelringar och hängde dem på tork för några veckor sedan. Idag fick de inta sin plats som prydnad i en glasburk i köket. Tycker det blev riktigt fint :-)





Hade tänkt...

... att ladda upp bilder från gårdagens besök i Borås djurpark men det bara krånglar och vill sig inte! :(  Står något i stil med "Request Entity Too Large", någon som vet vad det betyder? Åh, jag hade så många fina bilder som jag ville visa för er! Men istället får det väl bli en skriftlig redovisning så får vi se om vi kan lösa det där med bilderna senare.

Vi hade för det första tur med vädret, soligt och ganska varmt. Kolla bara på vad som har varit idag, usch och fy för detta ösregn men det slapp vi som sagt ifrån igår. Inbillar mig att alla djuren blev glada av solskenet för vi hade verkligen maximal tur när det gäller att se dem! På savannen blev det full aktivitet när det vankades mat och vi stod länge och spanade på elefanterna, zebrorna, girafferna, bufflarna och antiloperna när de åt. Vi såg geparden med sina ungar. Aphuset är som vanligt högintressant. Schimpanserna sprang ut och rullade sig i gräset, även svartaporna och gibbonaporna var i gasen och svingade sig hit och dit i sina rep. Orangutangsyskonen som lekte var allra sötast medan deras pappa Bako mest låg och tog igen sig under sin säckväv. (Det var ju han som var inblandad i den hemska olyckan för några år sedan då han bet sönder händer och fötter på en djurskötare). Tigrarna och framförallt lejonen var hur fina som helst och sen hade vi världens flax och fick se alla vargarna som annars brukar vara så skygga. Nu låg de och sov under en gran medan några spatserade runt och höll vakt. Lodjuren och tvättbjörnarna fick vi också se och i björnarnas nya fina park fick vi se både lek, bad och matning.

Sammanfattningsvis en härlig dag bland alla söta djur på Borås djurpark!



Okej, here we go...

Hemma i Sverige och kylan igen. Vi hade aldrig under 30 grader varmt i Turkiet så att behöva ta på sig både jacka och scarf och dessutom fälla upp paraplyet idag kändes konstigt! Har dessutom gått och blivit förkyld så nu sitter jag här i soffan med feber och tittar på "Fångarna på fortet". Lite kul att det har börjat sändas igen!

Idag har vi varit på Borås djurpark och igår var vi och såg "Inception" på bio. Allt för att fylla tomrummet efter semesterresan och vetskapen om att skolan börjar nästa vecka... Hehe, nä så illa är det väl inte men ändå...





Nu drar vi!

Hej och hejdå på ett tag! Nu åker vi till Alanya i Turkiet för en veckas semester!





Dans på Brännö brygga... den riktiga den här gången!

Det har blivit en del turer ut i Göteborgs södra skärgård i sommar. Inledde sommaren med en tur till Styrsö i pingst, sedan har det även blivit besök till Asperö och Donsö och nu senast till öarnas ö: Brännö! En av de sista dagarna i juli tog vi båten från Saltholmen och klev av på Brännö 20 minuter senare. Tog en promenad upp till den gamla lotsutkiken och sedan fortsatte vi vandra tvärs över ön. Var hur fint som helst. Undra om de som har bostad där inser hur lyckligt lottade de är? Vi låg sedan och solade och badade vid en badplats och innan vi åkte hem kollade vi såklart in den legendariska Brännö Brygga, som Lasse Dahlqvist sjunger om i den berömda visan. Det kommer definitivt bli mer besök på Brännö, finns ju ett värdshus där som vi inte besökte den här gången... :-)


På vägen till Brännö åker man förbi lilla mysiga Asperö


Den gamla lotsutkiken


Fångad precis i dyket!


Brännö Brygga!





Smooth criminal

Har vaxat mig inför Turkiet idag. Var på Salong Underbart i vasastan och gjorde en brasiliansk vaxning + vaxning av armhålorna. Smärta smärta smärta!! Men nu kan jag vara säker på att vara hårfri på stranden :-) Vi lunchade på Café Dali sedan och mötte efter det upp Katarina och Pontus och tog en promenad genom stan. Som idag var somrig och fin! Och full av folk, det är ju kulturkalaset nu.

Dagens känsdisspotting: Rickard Olsson




There and back again...

... a hobbits tale by Bilbo Bagger. Har varit hemma i Gällstad en sväng. Jobbade min sista dag på Sörgården på Örgrytehemmet igår och det kändes både skönt och vemodigt, mest vemodigt faktiskt. Har haft en bra sommar där med massa goa människor. Åkte direkt till nisse-terminalen och satte mig på bussen mot Borås efter jobbet. Mötte upp Malin och vi tog bilen till Gällstad. Kvällsdopp i Sämsjön med Jessika på kvällen och idag har vi träffat stora delar av släkten. Fika hos farfar och Iris, middag hos mormor och morfar (där även morbröderna dök upp), en sväng i butikerna på byn och sen fika med farmor och mormor! Det gäller att ligga i när man väl är hemma ;) Men på tal om hemma, det är ju egentligen Göteborg som är hemma och som sagt, borta bra men hemma bäst och nu sitter jag hemma igen!

Hoppas vi får träffa Didi-fesen nästa gång vi är hemma, eller vad säger du Malin? ;)





Äntligen en utekväll!

Igår korkade jag och Katarina upp bag-in-boxen och blandade Passoã-drinkar hemma hos henne innan vi styrde kosan in mot stan och Excet. Där var det riktigt bra drag och riktigt riktigt varmt! Vi dansade oss ännu mer svettiga och sprang sedan på Tomas, Calle, Nicklas och Timo som också var där :)

Idag har det blivit bakis-pizza och bakis-film i form av "Australia".





Baka baka liten kaka

Barnpassningen i onsdags gick finfint. Efter att Eira väl somnat lite före nio (hon kinkade en liten stund och jag beredde mig på en låååång kväll med vaggvisor, flaskmatning och promenad, men det räckte med att ta henne i famnen en stund) så sov hon som en liten ängel. Mikael och Novelina var hemma igen vid halv ett och då låg även jag och sov på soffan. Var lite trött ändå på jobbet igår så när jag kom hem vid tio-tiden stupade jag i säng mer eller mindre direkt. 

Idag var en sådan där "fullt-upp-dag" på jobbet så en liten power-nap när jag kom hem satt inte fel! Efter det har vi bakat en massa (förhoppningsvis) goda saker. Vädret inbjuder ju inte direkt till något annat... regn, regn och åter regn (fast har i och för sig blivit skapligt nu till kvällen). Det har bakats kladdkaka, havrekakor och chokladbollar :)





And there was light

Idag tog jag bussen ut till Eriksberg på Hisingen och besökte konstutställningen "And there was light" med renässansmålarna Leonardo Da Vinci, Michelangelo och Rafaels verk. Mycket sevärt! Och väldigt modernt och fräscht (trots verk från 1400- och 1500-talet hehe).

Nu är jag hemma hos Mikael, Novelina och Eira och sitter barnvakt. Det är alltså bara jag och Eira hemma, hennes föräldrar är på bio. Jag önskar dem en härlig bioupplevelse och jag önskar mig själv en lugn kväll där den 4-månader gamla huvudrollsinnehavaren fortsätter sova lugnt... ;)



Hos Malin

Vi hälsade på hemma hos Malin i hennes nya lya i Borås för ett tag sedan och därifrån tänkte jag bjuda på ett antal bilder:



Don't dream your life - Live your dream


Mamma som liten





"Smiling next to Oprah and the Queen..."

Det var ju tur att jag tog cykeln till jobbet idag så jag kunde lyssna på lite radio och få min dagliga dos av Travies McCoys och Brunos Mars "Billionaire" :) På hemvägen hörde jag till och med på spanska (eller nått).



RSS 2.0