Hemma

Sitter i det nya datarummet (Katarinas gamla rum) hemma hos mor och far och katterna i Gällstad. Kom igår. Jättemycket snö här! Mycket mer än vad vi har i Göteborg. Plockade med mig min egen dator men får inte igång Internet i den så kan tyvärr inte bjuda på några bilder, eller ja, inte några av mina egna bilder i alla fall. Trist trist, ville visa lite julbilder från lägenheten... men men. När min fästman, aka datasnillet, kommer ikväll kanske det löser sig :-) Om jag inte skriver nått mer vill jag önska GOD JUL!


Bild från förra vintern.


Okej, det var visst mer snö förra säsongen... asså shiiit.. ;-)





Smälter karp

Oj, har tydligen gått tio dagar sedan jag uppdaterade bloggen. Anledningen till det stavas projektarbete i logopedi. Min grupp består av mig, Sara och Cajsa och vårt arbete handlar om grammatisk språkproduktion hos 10-åriga barn födda med isolerad gomspalt. Vi har jobbat på bra så vi är i stort sett färdiga, bara lite smådetaljer att fila till, annars är det julledigt för hela slanten som gäller just nu! GÖTT! Helt sjukt att det är julafton om en vecka. På radion hörde jag dem prata om att de som var ute och köpte de sista klapparna skulle ta det lugnt. Sista klapparna?! Vad hände med de första liksom? Har typ inte köpt några alls än, men orkar inte stressa upp mig över det. Malin är snäll och har tagit på sig att fixa till mamma och kusinerna så det behöver jag inte tänka på. Utöver det är det inte så många julklappar kvar att fixa så det ska jag nog hinna med i veckan...

Under veckan som gått har jag hunnit med en sväng till vackra Varberg (jag och Sara åkte till Cajsa förra helgen), luciamys hemma hos Hanna och David, fika med Marie och en utgång med taekwondo-gänget. Idag har jag varit hemma hos henne jag är kontaktperson för och firat serbokratisk jul. Har ätit så mycket god mat: fisksoppa, bröd, kåldolmar, friterad karp, baklava med mera med mera! Jag rullar fram nu :-)


Glad fjärde advent på er!
Adventsljusstaken är ny för iår och kommer från Village. Man kan öppna locket och lägga i vad man tycker är fint i den, vi köpte torkade apelsiner och stjärnanis på Granit.



Alive and kicking

Borde vara ute i det underbara vintervädret men sitter istället inne och läser forskningsartikel om barn med gomspalt. Inte för att det är ointressant men det lockar ändå mer att vara ute i snön! Ska snart fixa iordning mig och möta Katarina på centralen och så ska vi ta bussen till Borås och Malins mysiga lya. För några veckor sedan var det gradering med taekwondon igen och jag klarade graderingen till 5 kup, d.v.s. grönblått bälte! Här kommer några bilder från dagen:


Jennie och jag


Maria, Jennie och jag visar upp våra snygga sparkar. Eller ska vi säga "snygga", för min del i alla fall...



Att handen är felvriden behöver vi inte låtsas om...


Alla klarade sig!


Sedan var det dax för Åsa och Hung som graderade sig till svart bälte!


Krossa planka


Dom var grymma som ni ser! Och klarade välförtjänt sina svarta bälten!



Utflykt till ett vintrigt Vrångö

Första advent firade vi med en utflykt till Vrångö i Göteborgs södra skärgård. Havsluft, snö och ett härligt lugn långt borta från stan, vad kan man mera önska?


Den gamla lotsutkiken





Look who's here...

... Björn himself i egen hög person. Och han löser sudoko så det står härliga till.





Längtar efter hembakade pepparkakor...

... och det får jag förhoppningsvis äta på fredag kväll! Och de ska vara gjorda från grunden, ingen köpedeg här inte! Mailade just iväg ett gott pepparkaksrecept till Malin, hoppas hon klarar av att ha degen färdig när jag och Katarina kommer på fredag. Men det ska väl inte vara några problem. Ibland tror jag du är lite väl osäker Malin, du är en ju en kvinna med skinn på näsan!

Dagen har bestått av statistikföreläsning, artikelgenomgång inför morgondagens seminarium och sedan träning.

Efter att vi köpte vår systemkamera så tar bilderna mycket större plats vilket resulterat i att minnet på min dator nu är fullt och därför har jag lite svårt att bjuda er på nya bilder så länge inte utrymmesproblemet blir löst. Och det är väldigt synd för jag en massa fina bilder från vår utflykt till Vrångö bland annat! Men vi får se framöver, bilder gör ju helt klart ett inlägg roligare...

Godnatt



Seg dag

Idag har jag mest ägnat mig åt att läsa forskningsartiklar som vi ska prata om på ett seminarium på tisdag... inte så jättekul...

Såg att vi hade en massa äpplen hemma så vi slängde ihop en äppelpaj som vi ska avnjuta nu innan vi går och lägger oss, och vi har bäddat rent! Älskar att gå och lägga mig i en renbäddad säng. Gäller ju att vara glad för det lilla, hehe ;-)

Och på tal om att bli glad så är det något man verkligen blir när man träffar Eira. Shit alltså, hon charmade bort mig totalt igår, jag är lost!

Nu är det tillbaka i skolan igen som gäller efter två intensiva praktikperioder. I veckan som kommer ser jag dock mest fram emot fredag kväll då jag ska hälsa på lillsyrran (en av dem) och baka pepparkakor, kika på idolfinal och bara MYSA!

Intressant inlägg, jo visst, hoppas ni står ut med min lilla cyberdagbok...



Bebisar och Idol

Idag har jag, Viktor och Jennie varit i Lerum och hälsat på Mikael, Liselotte och deras lille Isak som är 3,5 månader ung. Isak var så söt! Och gott fika fick vi också :-) En trevlig förmiddag, helt klart! Väl tillbaka i Göteborg igen tog vi en sväng till Nordstan och där råkade Idol vara på plats så vi fick en gratis konsert, eller vad man nu kan kalla det. Rätt schysst, en del av dem är ju faktiskt bra. Vi såg Linnea, Andreas, Daniel, Elin, Geir och Olle. Nu ska vi till bebis nr. 2 för dagen, Eira Tönnber, snart 9 månader. Och till hennes föräldrar också såklart! Ha en mysig lördagskväll!



Pizza pizza pizza

Släntrar över till grannen Peter för lite pizza, inte det nyttigaste men ibland (ofta?) måste man ju unna sig lite (mycket?). Peter och Björn skulle ut till Hisingen sen ikväll men dit orkar vi nog inte ta oss denna kyliga decembernatt så det blir nog tv-kik på prison break och titta klart på pulp fiction som vi inte hann med förra helgen. Idol tror jag vi skippar, inte kul längre när min favvis Linnea åkte ut förra veckan.


Okej, riktigt så här kallt är det inte men ändå...



Grattis Tove!

Idag fyller Tove 25 år! Grattis grattis grattis! Ska bege mig till henne och för att käka tårta nu :-)





RSS 2.0