TENTAN GJORD

Så, då var tentan i barnmedicin precis avklarad och jag sitter vid en dator i skolan och ska snart bege in mot stan för att ta en after-tenta-fika med några klasskamrater. Tentan kunde väl både gått både bättre och sämre... Det sega är att om man inte klarar sig så är inte omtentan förrän i slutet av augusti!! Men men, inte så mycket mer man kan göra just nu.

Imorgon är sista dagen på Lilla Regementsvägen 10, sedan blir det Lilla Regementsvägen 16 som gäller! Ser verkligen fram emot flytten men samtidigt blir man lite blödig och nostalgisk och vill bo kvar i den gamla lägenheten. Jag ger gärna själ till allt som inte borde ha själ (som en lägenhet tex) och tänker att det är synd om lägenheten nu när vi flyttar och tänk om den nya hyresgästen inte är snäll mot lägenheten?! Kalla mig inte galen nu, jag kan väl inte vara den enda som tänker så?


Jag skrev tenta...

barn
... i barnmedicin...

stress
... och känner mig själv i behov av vård just nu... haha ;-)

SÖNDAGSRAPPORT

Kom precis hem efter träningen och känner mig trött både fysisiskt och psykiskt. Söndagkvällen är en sån där kväll när man egentligen skulle poppa mängder av popcorn och sjunka ner i soffan och glo på massa filmer som man redan har sett 25 gånger (typ sagan om ringen, notting hill eller titanic). Kanske skulle ta och göra detta medan jag väntar på att älsklingen ska komma hem... Men jag måste (<-- detta ord borde förbjudas) nog duscha, äta och packa lite inför flytten istället och helst även plugga barnmedicin. Ja ja, vad är väl en bal på slottet...?

Dagen:
Söndagsfrukost med hallonfil. Matlagning inför veckans matlådor. Plugg på biblioteket. Lunch med Novelina på Esprsso House i Vasastan. Inköp av taekwondodräkt (jippi!). En och en halv timmes teknikträning av taekwondo. Och nu är det nu.

Och bara för att jag inte känner för att skriva mer nu slänger jag in lite bilder istället, perfekt nödlösning :-) Har nämligen hittat urhäftiga omgjorda My Little Pony's :-)


Nej tack!




Ja tack!

TÄNK OM...

Tänk vad många gånger man gjort ett val som har haft stor betydelse för vilken väg ens fortsatta liv ska ta utan att man ens förstått det just då, i valögonblicket.

Tänk om jag...

... istället för att ha valt natur på gymnasiet istället hade valt handels, vilket jag också var sugen på. Då hade jag kanske sysslat med något helt annat idag.

... valt att börja plugga till logoped hösten -07 istället för hösten -08. (Kom nämligen in på programmet även den hösten). Då hade jag gått miste om alla undebara klasskompisar jag går med nu! (men säkerligen lärt känna andra goa människor)

... inte hade åkt till TUR-mässan och på så sätt inte kommit i kontakt med Rosa Bussarna och på så sätt kanske inte hade kommit iväg på Sydamerika-resan för två år sedan. Undra om jag överhuvudtaget hade kommit iväg på någon långresa då?

... inte låtit mig övertalas av Novelina att börja kolla på Scrubs. Hjälp! Vad skulle jag då ha gjort på kvällarna? Och vad skulle jag skratta åt när inte JD och Turk fanns där?

... hade tagit en annan väg runt det där staketet jag föll över som barn och skadade min arm som fortfarande inte är bra.

... valt att börja plugga till något annat än logoped. Då hade jag valt att plugga genetik eller till djursjukvårdare eller till något innom frilufsliv! Hur hade livet sett ut då?

genetik
Jag, under en labb i biologi under gymnasiet.
Kanske skulle man läsa genetik?

LYCKAD AFTER SCHOOL!

Oj oj, har märkt att det här med att blogga är något som inte riktigt hinns med i mitt hektiska liv alltid. Man vill gärna dela med sig om vad som händer och sker men som sagt, tiden finns inte alltid där. Inspirationen kan det också var sådär med. Man vill ju skriva om roliga och tänkvärda saker så att eventuella läsare antingen drar på smilbanden eller tänker "wow, vad smart!" när de läser det man skriver. Men men, prestationsångest känner jag över så många andra saker i livet så jag tänker inte känna så över bloggen!

Över till dagen. Kände mig trött när jag vaknade idag, slängde ändå av mig täcket och hoppade upp ur sängen (eller kanske inte riktigt hoppade för jag hade ont i foten efter att ha fått en hård spark på den på gårdagens taekwondo-pass). Ni vet när man fortfarande är helt sömndrucken och definitivt inte riktigt med i hjärnan. Vad händer? Jo, där i morgonmörkret i vår lilla lägenhet på 25 kvadratmeter som är bellamrad med flyttlådor och påsar över den lilla golvyta som är ledig i och med nästa veckas flytt välter jag vasen med rosor så att allt vatten forsar som ett vattenfall ut över soffbordet, ner på hyllorna under bordet och vidare ut över golvet (ja, den lilla fria golvyta som finns kvar alltså, resten sugs upp av flyttlådorna). Shit! Det är en sådan start på dagen som bara inte får hända och som får mig att känna mig ännu tröttare...

Sedan föreläsning på Hälsovetarbacken, den sista innan onsdagens tenta. Satt ute i solen och lunchade, härligt! Jag, Anna och Monireh satt kvar och pluggade en stund efter det. Åkte hemåt vid fyra-tiden. Ikväll har vi kört första aktiviteten med Förtroenderådet Kviberg. Körde en klassisk after school som blev väldigt välbesökt. Trevligt att träffa massa nya människor, har pratat med folk som pluggar till operasångarare, politiker, datatekniker, apotekare, jurist, lärare och biomedicinsk analytiker. Kort sagt en salig blandning av folk och vi i styrelsen kan väl inte kalla arrangemanget för något annat är succé!

Nu är det dags att tänka på refrängen känner jag, natti natti!

after school

DET HÄNGER PÅ HÅRET!

Jag har som jag skrev i ett tidigare inlägg nyligen bytt frisyr. Gått från långhårig till ganska korthårig, klippte säkert av 15 centimeter skulle jag tro. Nu är det det där med färgen jag går och klurar på. Fortsätta färga mörkt? Eller ljusa upp det en aning nu när våren kommer (som om det skulle vara roligare att vara ljushårig när det är vår, men det är ett argument som jag tror att väldigt många frisörer använder sig av just nu för att övertala folk att göra ljusa slingor ...)? Och ska jag ha det lockigt (vilket det är naturligt) eller ska jag ha det rakt (med hjälp av fön och plattång)? Med anledning av dessa funderingar tänkte jag bjuda er på ett antal håriga (haha!) bilder (alla på mig i olika frisyrer som passerat revy under årens lopp) så kan ni väl slänga in en kommentar om hur ni tycker jag ska ha håret! Enjoy :-)

hår
Min nya frisyr!

hår
Eller var det bättre långt?


 

hår
Ska jag ha det lockigt?

hår
Eller ska jag ha det rakt?

hår
Och så det här med färg... - ljust?

hår
... mellan?

hår
... eller mörkt?



 


EN ÄKTA GÖTEBORGARE!



göteborg


Sååå, nu vågar jag påstå att jag efter åtta månader här i Göteborg kan kalla mig själv för Göteborgare (kanske inte i hjärtat än men i alla fall i tänkande och leverne). Inatt drömde jag nämnligen om spårvagnen! Att jag satt på vagnen och skulle åka nånstans (vilket jag gör flera gånger om dagen i verkliga livet men detta var första gången jag gjorde det i mina drömmar). Så nu efter åtta månader har detta även gått in i mitt undermedvetna och resulterat i att jag drömt om det. Tar det alltså som ett tecken på att jag gått och blivit Göteborgare. Fler exempel på detta kommer här:

- jag går mot rött ljus utan att bekymra mig det minsta (okej, klart jag kollar om det kommer någon bil, SÅ suicidal är jag inte!)

- jag kan numera hitta i stan, inte bara till turiststråken.

- jag har hyffsat bra koll på vilka vagnar som går vart. Har i alla fall stenkoll på linje 6, 7 och 11.

- jag kan gå på stan precis som jag är, behöver alltså inte göra mig "Göteborgs-fin" (som man kände att man ville göra sig innan, när man bara var här ibland).

- jag uppskattar numera Göteborgs-humorn (dvs ordvrängning/ordvitsar/dubbeltydighet)  väldigt mycket :-)

Sedan har vi i och för sig en del saker som jag ännu inte kan bocka av, tex:

- jag har aldrig besökt Feskekörkan (skämmes Pernilla, skämmes!)

- jag har inte haft pick-nick i Slottsskogen.

- jag har inte varit ute i Göteborgs skärgård.

- jag har inte promenerat i Majornas mysiga kvarter.

göteborg




Dagen har bestått av föreläsning om psykologiska utvecklingsstörningar hos barn, fika på Condeco med Hanna, Leena och Mari, artificiell sol i form av solarium (trots det underbara sommarvädret...) samt tomater! Kom på att jag käkat en tomat till samtliga av dagens huvudmåltider dvs frukost, lunch och middag, tomat is the shit helt enkelt! Alltså, jag har ju självklart inte enbart ätit en tomat som måltid (som sagt, SÅ suicidal är jag inte!) utan haft det som komplement först till bacon och ägg, sen till bulgursallad och kalkonkorv och sist till hemmalagad hamburgare. Sådär, nu har jag även redovisat vad jag ätit idag, hej hopp!

tomat



SNABBIS

Blir ett litet mikroinlägg här nu innan jag sticker till träningen. Kanske skulle Twitter passa mig bättre än denna traditionella blogg, på Twitter kör man ju med korta små inlägg hela tiden. Har varit uppe och mätt i nya lägenheten, känns sjukt kul att vi flyttar om typ två veckor! Overkligt...

jag

Får väl göra som många andra och lägga in en bild på dagens outfit!
Kofta:Soya (köpt på mitt gamla jobb Ahman & Nielsen)
T-shirt: JC
Chinos: Gina Tricot
Skor: Nike (lån från Malin)

PÅSKEN I BILDER



 

påsk
Mina kusiner; Emma och Jessika.

påsk
Kusin Emma och syster Malin.

påsk

påsk
Mikael (Malins pojkvän, alltså min svåger, haha!), jag och Jessika.

påsk

påsk

påsk
Två galna systrar (påskhäxor?) på påskafton.

påsk

påsk
Sol!

påsk

påsk
Skog!

påsk
Vår!



Hoppas ni andra också haft en härlig påsk!

ciao
Ciao! Arrivederci!

HEM TILL GÖTET IGEN

Nu ska jag strax bege mig in till Viktors farmor i Ulricehamn för en snabb släktträff innan bussen går tillbaka till Göteborg vid kvart i sju. Lika underbart som det är att komma hem till landet en stund, lika skönt är det faktiskt att komma hem till stan igen ;-) Men skulle jag bli tvungen att välja vart jag skulle bo resten av livet skulle Gällstad ändå vinna över Göteborg!

gammal
Gammal bild jag hittade hemma på päronens dator

UPPDATERING

Efter min lilla bloggsemester krävs kanske en liten utförligare uppdatering om vad som hänt under dessa dagar. Förra helgen var lugnare än lugnast i och med att jag hade tenta i måndags. Satt mest och pluggade och lördagen blev lugn hemmakväll. Tränade med nya gruppen på taekwondon på söndagen, men vår vanliga tränare var iväg på tävling och hon vi fick ha istället var mer inne på kickboxningsområdet så det blev en och en halv timme boxning istället. Kul! Tentan i måndags gick väl sådär, den var uppdelad på tre deltentor och man måste få godkänt på alla delar för att bli godkänd på tentan. Har man kuggat en del behöver man bara göra om just den. Läs- och skrivutvecklingsdelen kändes svårast så där hänger det nog på håret om jag klarar mig eller ej.

Vi ska flytta! Har inte velat skriva ut det här på bloggen förrän det varit helt bestämt men nu är det det! Vi gör ett lägenhetsbyte med en kille som bor i en trea i Kviberg. Så det blir en flytt på 50 meter ungefär, till huset jämte. Härligt att få lite större äntligen, som ni kanske vet bor vi ju två personer på 25 kvadratmeter just nu. Så den 1 maj är trean vår!

kviberg  kviberg
Vi flyttar härifrån...                                      ... till hit!


Sedan har veckan mest bestått av skola och plugg igen. Började nya kursen; Barnmedicin, direkt dagen efter tentan.

Korthårig har jag blivit också! I tisdags kväll kom Katarina hem till oss (min frisör tillika syster). Det långa håret rök, jag tror hon klippte typ 15 cm. Bilder på detta kommer vid ett senare tillfälle!

Skärtorsdagens eftermiddag tillbringades på bussen hem till Gällstad där jag inte varit på åtta veckor. 20-årskalas för kusin Emma på kvällen. På långfredagen grillades det i Marbäck med Viktors gamla polare och igår på påskaftonen lagade vi god mat här hemma och var en sväng på kusin Emmas 20-årsfest. Idag har det gåtts lite i affärerna här i Gällstad, har inhandlat en tandborstmugg på Hemma hos Haglunds och ett linne och sockor på Lager 157. Eftermiddagen har tillbringats hemma hos samma kusin Emma som visat en massa härliga bilder från sin Australien/Bali-resa.

emma i aussie

emma i aussie
Jag vill också ha semester!

GLAD PÅSK!

Jag lever. Jag har inte slutat blogga. Blev bara så mycket att göra i verkliga livet så jag hann inte med bloggvärlden. Så jag tänkte bara lämna detta lilla livstecken och så får vi hoppas att jag får tid och lust att lämna en längre rapport snart!

Kram och Glad Påsk! Ut i solen och njut med er =)

haha
Haha! Denna bjuder jag på!


FREDAGSGODIS


Dagen kommer att bestå av plugg inför måndagens tenta i kursen "Språkutveckling barn och ungdom".
Kvällen kommer att spenderas i Stenhammarsalen där Medicinarespexet har premiär för föreställningen "Ansgar - Missionären på tvären". Så nu måste jag komma igång med pluggandet och bjuder istället på lite fredags(ögon)godis i form av Jude Law och Elijah Wood :D






CHARYOT! SABUM NIM, KYONG GYE!



Ikväll var det gradering för oss nybörjare i Fighter Taekwon-do Club. Det innebär att man ska visa upp ett antal saker för en "master" som har väldigt många grader på sitt svarta bälte. Vår master heter Robert och är asgrym, ja det är ju även Olof, vår vanlige tränare, men Robert har högre dan, alltså högre grad av svart bälte. Så han satt vid ett skrivbord, ropade upp på korenska vad han förväntade sig att vi skulle göra, vi fick gå fram tre och tre och utföra dessa saker. Man blev betygsatt på alla momenten med poängen 1-5 där fem är bäst. För att klara graderingen måste man uppnå en snittpoäng på 3. Krångligt? Jag är rätt trött nu så jag kanske inte lyckas förklara på ett enkelt och bra sätt tyvärr. I alla fall så klarade jag graderingen!! Riktigt bra till och med. Jag och en kille till fick 4.2 i snittpoäng, det var högst av alla =) Eftersom jag tränat taekwondo tidigare så har ju ett litet försprång, även om vi tränar ITF nu och jag tidigare tränat WTF (olika stilar inom taekwondon). Så nu är vi inte längre nybörjare utan ska tas upp i fortsättningsgruppen som tränar tre gånger i veckan, mot två gånger som vi haft innan. Härligt! Inte för att det kanske intresserar er så jättemycket, men jag vill ändå ta med listan på vad vi visade upp ikväll, så ni vet lite mer vad det handlar om.

Utbildningsprogram för att uppnå 10 Kup


Sogi (Ställningar)
Charyot sogi - Givaktställning
Annun sogi - Sittande ställning
Gunnun sogi - Gående ställning
Narani junbi soogi - Parallell ställning


Son gisool (Handtekniker)
Annun so kaunde jirugi - Mitten-slag i sittande ställning
Gunnun so kaunde jirugi - Mitten-slag i gående ställning
Gunnun so bakat palmok najunde makgi - Låg blockering med utsidan av underarmen i gående ställning


Bal gisool (Bentekniker)
Gunnun so ap cha olligi - Rakt uppåtgående framspark
Annun so yopcha olligi - Rakt uppåtgående sidspark
Gunnun so ap cha busigi - Framspark i gående ställning


Tul (Mönster)
Saju ap cha olligi - Framspark i fyra riktningar
Saju jirugi - Rakt slag i fyra riktingar


Dallyon (Redskap)
Ap chagi 1 rond á 2 minuter - Framspark på mitts

Kyun Hyung (Balans)
50 st ap chagi - Framsparkar

Dosoo dallyon (Fysisk träning)
20 st armhävningar (på tårna)
20 st raka situps








När jag stod i duschen här hemma senare sprack min tuberkulos-böld upp. (Bölden som blivit där jag tog mitt tuberkolos-vaccin för sex veckor sedan). Panik! Äckligt var innehållande tuberkolosbakterier rann ut. Jag höll på att spy och mår fan illa nu när jag skriver om det. Blä! Viktor å andra sidan är glad som ett barn och sitter och grejar med sin nyinköpta hemmabiosystem, ja se killar och teknikprylar. Så jag springer runt och försöker plåstra om mig själv och Viktor dunkar musik på högsta nivå - ungefär så ser kvällen ut för oss i lägenhet 6 på Lilla Regementsvägen 10.



RSS 2.0